
Unsuz Yağsız Şekersiz Muzlu Tahinli Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet olgun yerli muz
- 3 adet gün kurusu kayısı
- 3 adet kuru incir
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 2 yemek kaşığı tahin
- 4 avuç yulaf ezmesi
Unsuz Yağsız Şekersiz Muzlu Tahinli Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Muzlar çatalla püre haline gelene kadar ezilir.
- Ceviz içi bıçakla çok küçük olmayacak biçimde doğranır.
- Kuru incir ve gün kurusu kayısı küp küp doğranır.
- Ezilmiş muz, ceviz içi, doğranmış kuru meyveler, yulaf ezmesi ve tahin güzelce karıştırılır.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye bir kaşık yardımıyla porsiyonlar halinde paylaştırılır.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kızarana kadar pişirilir.
- Unsuz, yağsız, şekersiz mis üzere hoş kurabiyemiz hazır. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.