
Unlu Patatesli Börek (İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
- 3 adet haşlanmış patates
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 7-9 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı un
- 1 şişe maden suyu
- 4 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
Unlu Patatesli Börek (İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Çıtır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harç için soğanları kavurup, salça ve baharatlarını ekleyelim.
- Sonra patatesleri ezip soğanla karıştıralım.
- En son ocağı kapatıp kıydığımız maydanozları ekleyelim, harcımız hazır ????.
- Ardından sos malzemelerinin hepsini karıştıralım.
- Daha sonra bütün yufkaları ortadan ikiye bölelim, tıpkı yarım ay gibi.
- Önce 1 yarıma sos sürelim sonra üzerine 2. Yarım yufkayı yerleştirip tekrar sos sürelim.
- 2 katlı yarım yufkaları eşit parçalara bölüp üzerlerine iç harç koyalım ve kenarlarını içe kıvırarak saralım.
- Sarıp bitirdiğimiz böreklerimizi tepsiye yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam serpelim.
- Önceden ısınmış 180° fırında üzeri kızarana dek pişirelim.
Unlu Patatesli Börek (İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Çıtır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı