Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Unlu Patatesli Börek (İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Çıtır)

Unlu Patatesli Börek (İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Çıtır)
0
36

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
unlu-patatesli-borek-ici-yumusacik-disi-citir-citir.jpg

Unlu Patatesli Börek (İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
İç harcı için;
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 7-9 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
  • 1 su bardağı un
  • 1 şişe maden suyu
  • 4 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ

Unlu Patatesli Börek (İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Çıtır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle iç harç için soğanları kavurup, salça ve baharatlarını ekleyelim.
  2. Sonra patatesleri ezip soğanla karıştıralım.
  3. En son ocağı kapatıp kıydığımız maydanozları ekleyelim, harcımız hazır ????.
  4. Ardından sos malzemelerinin hepsini karıştıralım.
  5. Daha sonra bütün yufkaları ortadan ikiye bölelim, tıpkı yarım ay gibi.
  6. Önce 1 yarıma sos sürelim sonra üzerine 2. Yarım yufkayı yerleştirip tekrar sos sürelim.
  7. 2 katlı yarım yufkaları eşit parçalara bölüp üzerlerine iç harç koyalım ve kenarlarını içe kıvırarak saralım.
  8. Sarıp bitirdiğimiz böreklerimizi tepsiye yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam serpelim.
  9. Önceden ısınmış 180° fırında üzeri kızarana dek pişirelim.
Afiyet olsun ☺????????‍????.

Unlu Patatesli Börek (İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Çıtır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt