Unlu Çörek (Yalancı Kete) Tanımı İçin Gereçler
- 250 gr yumuşak tereyağ (margarinde olur)
- 1 çay bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı (yarı yarıyada olabilir)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta (akı içine) (sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (ben 3 buçuk su bardağı kullandım)️200ml
- (Lütfen siz unu azar azar ek edin kulak göğsü yumuşaklığında olacak hamurumuz)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 2 çay kaşığı tuz
- Yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Ve çörek otu
Unlu Çörek (Yalancı Kete) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel iç harcını hazırlıyoruz. Tavanıza yarım çay bardağı zeytinyağını yahut sıvı yağ alıyoruz.
- 1 su bardağı unumuzu ek ediyoruz, 5 dakika kadar kavuruyoruz.
- Akabinde kalan unumuzu ve tuzumuzu ek ediyoruz .
- 5 dakika daha kavurup altını kapatıyoruz.
- Kıvamı kum üzere olacak .
- Karıştırma kabına gereç listesindekileri sırasıyla karıştırma kabınına alıyoruz ve karıştırıyoruz.
- Akabinde elenmiş unumuzu ve kabartma tozu ek ederek kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu 3 kesime bölüyoruz.
- Tezgahımıza hafif un serperek merdaneyle hamurumuzu uzun dikdörtgen formunda açıyoruz.
- Soğuyan iç harcımızı da 3 eşit modüle bölüyoruz ve 2 yemek kaşığı kadar alıp hamurumuzun orta kısmından uzunca yayıyoruz.
- Kenardaki boşlukları iç harcımızı üzerine atıyoruz .Görsellerden de yararlanabilirsiniz .
- Daha sonra 3 parmak eninde kesiyoruz yağlı yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak diziyoruz .
- Öbür hamurumuz bitene kadar bu formda yapıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı sıvı yağımızı ek edip karıştırıyoruz .
- Çöreklerimizin üzerine sürüyoruz .Çörekotu serpiyoruz .
- 170-180 derecede evvelce ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz mis üzere unlu çöreğimiz hazır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.