iltasyazilim
FD Üye
Unlu Çorba (Pratik Hasta Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
*45 yemek kaşığı un
*Tereyağı ve sıvı yağ
*34 yemek kaşığı tel şehriye veya pirinç
*1300 mililitre (yaklaşık 11 bardak) su
*Nane, tuz
Unlu Çorba (Pratik Hasta Çorbası) Tarifi Yapılışı Öncelikle bu tarifi bana annem küçükken hasta olunca yapıyordu, hem pratik hem doyurucu
Yapmamız gereken yeterince tereyağı ve sıvı yağı tencereye alın üzerine un ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun
Daha sonra pembeleşmiş unun üzerine tel şehriyeyi ekleyin(eğer pirinç ile yapacaksanız pirinci daha çok pişirin Çünkü bildiğiniz üzere pirinç tel şehriyeden daha zor pişer )
Ardından üzerine suyu ekleyin Ara ara kaynayana kadar karıştırın 34 dakika kaynatın Ardından üzerine naneyi ve tuzu ekleyin İsterseniz toz biberde ekleyebilirsiniz
Ve son olarak servis yapın
*45 yemek kaşığı un
*Tereyağı ve sıvı yağ
*34 yemek kaşığı tel şehriye veya pirinç
*1300 mililitre (yaklaşık 11 bardak) su
*Nane, tuz
Unlu Çorba (Pratik Hasta Çorbası) Tarifi Yapılışı Öncelikle bu tarifi bana annem küçükken hasta olunca yapıyordu, hem pratik hem doyurucu
Yapmamız gereken yeterince tereyağı ve sıvı yağı tencereye alın üzerine un ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun
Daha sonra pembeleşmiş unun üzerine tel şehriyeyi ekleyin(eğer pirinç ile yapacaksanız pirinci daha çok pişirin Çünkü bildiğiniz üzere pirinç tel şehriyeden daha zor pişer )
Ardından üzerine suyu ekleyin Ara ara kaynayana kadar karıştırın 34 dakika kaynatın Ardından üzerine naneyi ve tuzu ekleyin İsterseniz toz biberde ekleyebilirsiniz
Ve son olarak servis yapın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.