Üniversiteyi Kazanıp Tek Dersten Sınıfta Kalanlara Müjde ! üniversiteyi kazanıp liseden mezun olamayan öğrenciler tek dersten kalanlara sınav hakkı Sevgili melekler, sabahleyin saatlerinde yaptığımız yeni üniversite geçiş sistemi haberimizin gerisinde yeni bir haber de MEB'dan geldi Üniversiteyi kazanıp tek dersten sınıfta kalanlara imtihan hakkı tanınmasına ilişkin haberin detayları şöyle 1549040697 1549040697 universiteyikazaniptekderstensiniftakalanlaramujde5c547c3d20299universiteyikazaniptekderstensiniftakalanlaramujde5c547c3d20299 universiteyikazaniptekderstensiniftakalanlaramujde5c547c3d20299 Liselileri sevindirecek haber Ulusal Eğitim Bakanlığı'ndan geldiTek dersten derslik tekrarına kaldıkları için üniversiteli olmalarının riske girdiği takriben 400 bin öğrenciye Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) ek sınav müjdesi geldi Konu ile ilgili Dün genelge yayımlayan bakanlık 20112019 öğretim yılına bilerek olmak üzere bütün ortaöğretim kurumlarına ilave imtihan hakkı verildiğini açıkladı Sınavlar eylül ayının birincil haftasında yapılacak Ancak cumartesi ve pazar günleri ile çalışma saatleri haricen ve eylülün ilk haftasını takip eden haftada da sınav düzenlenebilecek Öğrenci benzer gün 3’cilt fazla sınava giremeyecek İki kere sınıfta kaldığı için okulla ilişiği kesilen öğrenciler de eski okullarına kayıtlarını yaparak sınava girecek 2019ÖSYS’de herhangi bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan öğrencilere öncelik tanınacak Genelgeye göre öğrenciler önceki yıllarda sorumluluk sahibi oldukları derslerin yanı sıra, bu yıl içerisinde alıp başarısız oldukları en fazla 4 dersten sınava girecek Sınavlara girecek öğrencilerin velileri 1324 Ağustos tarihleri arasında okul müdürlüğüne tatbik verecek