Üniversite Kayıtları 12 Ağustos'ta Başlıyor! üniversite kayıtları 2019 2019 üniversite kayıtları Sevgili melekler, ÖSYM, 20192019 öğretim yılı yüksek öğretim programlarına tescil tarihlerinin, 1220 Ağustos olarak belirlendiğini bildirdi Buna tarafından 2019ÖSYS tercih işlemleri, 818 Temmuz'da yapılacak Adaylar, 2019ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'na, ÖSYM'nin ÖSYM:::TC Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi adresinden erişebilecek 1549038347 1549038347 universitekayitlari12agustostabasliyor5c54730f7e1eeuniversitekayitlari12agustostabasliyor5c54730f7e1ee universitekayitlari12agustostabasliyor5c54730f7e1ee Adaylara rehber satışı yapılmayacak Seçim işlemleri, kılavuzda kayıtlı esaslar gereğince gerçekleştirilecek Kontenjanların bulunduğu tabloların son sütunlarında bulunan 2019ÖSYS sonuçlarına ait bilgilerin, bir programın ne ölçüde tercih edildiğini göstermekle birlikte 2019ÖSYS sonucu ortaya meydana çıkan değerler olduğunun unutulmaması gerekiyor Adaylar tercihlerini isterlerse bir dilekçe merkezi yoluyla isterlerse internetten kendileri bireysel olarak yapabilecek Başvurularını internetten gerçekleştirmek istemeyen adaylar doldurdukları tercih formu ve nüfus cüzdanı ya da pasaportlarıyla istedikleri bir uygulama merkezine tercih için başvuracak 20192019 öğretim yılı yükseköğretim programlarına tescil tarihleri, 1220 Ağustos olarak her yerde belirlendi LYS yanıt kağıtları erişime açıldı Lisans Sıralama Sınavları'na (2019LYS) ait soru kitapçıkları ve yanıt kağıtlarının görüntüleriyle yanıt anahtarları, sınava giren adayların kendi soru kitapçıkları ile yanıt kağıtları, adayların incelemesi nedeniyle erişime açıldı Adaylar kendi cevap kağıtlarının görüntüsünü, ÖSYM'nin :aisosymgovtr internet adresinden, TC Kimlik Numaraları ve şifreleriyle edinecekler Ayrıca adaylar sınavda kendi yanıt kağıtlarına kodladıkları soru kitapçığı numarasına ve bu kitapçıkta bulunan sorulara da Soru Kitapçığı Görüntüleme Sistemi internet adresinden TC Kimlik Numaraları ile erişebilecek Adaylar, sisteme antre yaptıktan daha sonra, ilgili sınavı ve görüntülemek istedikleri soru numarasını seçtiklerinde ekranda soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun içten cevabını görebilecek Görüntülenen sayfa doküman niteliği taşımayacak ve her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde açıklanmış bilgiler esas alınacak