Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

unesco nedir görevleri hakkında bilgi

unesco nedir görevleri hakkında bilgi
0
149

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
INESCO açılımı nedir? ve UNESCO'nun görevleri nelerdir?

Birleşik Milletler Teşkilâtının,ahali, nesil, dil ve din farkı gözetmeksizin, dünya milletlerine bilinen insan hakları ve hürriyetlerini hâkim kılmak, milletler arasındaki işbirliğine eğitim, bilim ve kültür yolları ile yardım ederek barışma fikrini kuvvetlendirmek amaçlarıyla kurulmuş ve bir teşkilât Bu teşkilâtın merkezi Paris'tedir UNESCO iç yapısı bakımından üç organa ayrılmıştır

Genel Komite : Her üye devletten bir üyeyi ihtiva eder İki yılda bir, programı ve bütçeyi aranje etmek için toplanır

Yönetim Kurulu : Yirmi üyesi vardır Eğitim, kültür ve bilim alanlarında meşhur ve ayrı olarak milletlerden seçilen bu üyeler yılda iki defa toplanır Genel Kurulun kabul ettiği programı yürütmekle vazifelidir

Sekreterlik : Bir genel sekreterin idaresindedir Genel Sekreter, Genel kurul kadar altı sene için seçilir

UNESCOnun görevleri;

Cehaleti ortadan uyandırmak bilime siklet vermektir
Dünya barışını temin etmek
Dil, din, millet ayrımlarını ortadan kaldırmak
Memleketler arasındaki kültürleri duyurmak
Okul, kütüphane gibi yerler belirlemek
Bilim araştırmalarına imkan vermektir *

Similar threads

INESCO acılımı nedir? ve UNESCO'nun gorevleri nelerdir? Birleşmiş Milletler Teşkilatının,ırk, cins, dil ve din farkı gozetmeksizin, dunya milletlerine tanınan insan hakları ve hurriyetlerini hakim kılmak, milletler arasındaki işbirliğine eğitim, bilim ve kultur yolları ile yardım ederek barış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
UNESCO dil din halk gözetmeyen dünyanın barışı için ve insan haklarına sahip çıkmak için kurulmuştur UNESCO ’nun görevleri nelerdir? Cehaleti ortadan uyandırmak bilime ağırlık vermektir Unesco Nedir Görevleri Nelerdir Dünya barışını karşılamak Unesco Nedir Görevleri Nelerdir Dil din millet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
UNESCO dil din ırk gozetmeyen dunyanın barışı icin ve insan haklarına sahip cıkmak icin kurulmuştur UNESCO ’nun gorevleri nelerdir? Cehaleti ortadan kaldırmak bilime onem vermektir Unesco Nedir Gorevleri Nelerdir Dunya barışını sağlamak Unesco Nedir Gorevleri Nelerdir Dil din ırk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
144
Ulusal Kültürün korunmasında dilin önemi Milli Kültürün korunmasında dilin önemi nedir Ulusal Kültürün ve Milli Birliğin Korunmasında Türk Dilinin Ön emi Ulusal Kültürün korunmasında dilin önemi hakkında data Büyük Önder Atatürk'e göre Ahali, benzer kültürden insanların oluşturduğu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
206
Yunanistanın tarihçesi Yunanistan ile ilgili bilgiler Yunanistan ve Yunanistan Tarihi Konum: Güney Avrupa ’da, Ege Denizi, ion denizi ve Akdeniz kıyısında, arnavutluk ile Türkiye aralarında yer almaktadır Coğrafi konumu: 39 00 Kuzey enlemi, 22 00 Batı boylamı Haritadaki konumu: Avrupa...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt