Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

UNESCO Dünya Mirası Listesine Aday Gösterilen Tortum Şelalesi Kurudu

UNESCO Dünya Mirası Listesine Aday Gösterilen Tortum Şelalesi Kurudu
0
119

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
s-7ae3182f83b855fdbc23ff331dcab305841b6457.jpg

Asya ve Avrupa’nın bilinen en yüksek şelalesi olan ve UNESCO tarafından dünya miras listesine aday gösterilen Tortum Şelalesi'nde bir damla su kalmadı. 

Uzundere'de bulunan dünyanın 3'üncü, Asya ve Avrupa'nın en yüksek şelalesi olan ve UNESCO tarafından dünya miras listesine aday gösterilen Tortum Şelalesi susuz kaldı. 

Yılda ortalama 10 bin turistin ziyaret ettiği, 48 metre yükseklikten düşen suların izleyenlere adeta bir görsel şölen sunduğu şelalenin, bu günlerde hem eski manzarasından hem de eski yoğunluğundan eser yok.

1700'lü yılların ortalarında bugünkü Balıklı köyü batısında yer alan bir dağın heyelan sonucu Tortum Çayı'nın önünü kapatmasıyla oluşan Tortum Şelalesi, 22 metrelik genişlikten ve 48 metre yükseklikten düşmekte.

Şelalenin bu hali drone ile havadan görüntülendi ????

Similar threads

Tortum HES'in işletme hakkını 49 yıllığına alan özel firmanın tamir ve tadilat yapılacağı gerekçesiyle suyu kesmesinin akabinde kuruyan ve duvarlarında çatlaklar oluşan Tortum Şelalesi için Erzurum Valiliği kimi kararlar aldı. Özel bir grup kurulduğunu duyuran Vali Okay Memiş, güç şirketine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
tortum şelalesi, tortum şelalesi nerede, tortum şelalesi nasıl gidilir tortum şelalesi resimleri, Tortum Şelalesi Türkiye'nin Asya ve Avrupa kıtalarının en yüksek şelalesidir Tortum Şelalesi oluşumu açsından dünyanın ikinci, yüksekliği bakımıdan ise dünyanın üçüncü şelalesidir Tortum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
Tortum Çağlayanı Erzurum Tortum Şelalesi hakkında bilgi Tortum Çağlayanı Erzuruma 120 km mesafede yer alıyor Tortum Gölünün son kısmında, Tortum Çayının 48 metre yükseklikten düşmesiyle oluşan çağlayan, dünyanın en büyük çağlayanlarından biri olarak kabul ediliyor Tortum çağlayanı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Ülkemizde Hangi Şelaleler Vardır, Düden Şelalesi Antalya'ya yaklaşık 7 km, Varsak Belediyesi'ne 1 km mesafede cennetten akan bir doğa harikasıdır Düden Şelalesi Antalya'nın en hoş şelalelerinden biridir Dünyanın dört bir yanından Düden Şelalesi'ni görmek için turistler akın akın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
121
Doğu Anadolu Bölgesi'nin incisi olarak nitelendirilen Erzurum, yılın her dönemi binlerce turiste kapılarını aralamaktadır. Özellikle sonbahar ve kış aylarında eşsiz bir güzelliğe bürünen şehir, herkes tarafından merak ediliyor. Peki, Erzurum nerede? Erzurum hangi bölgede? Erzurum'da gezilecek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
858,536Konular
981,823Mesajlar
32,332Kullanıcılar
keremeiSon üye
Üst Alt