Un Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 margarin (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- Pudra şekeri
Un Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş bir kapta margarin ve sıvı yağı yoğuruyoruz.
- Daha sonra öteki gereçleri teker teker koyup her kezinde yoğuruyoruz.
- En son ununu koyuyoruz ve kulak göğsü kıvamında olan hamurumuzu birazcık dinlendiriyoruz (Ben dinlendirmiyorum)
- Ceviz büyüklüğünde hamurlar alıp yuvarlıyor ve tepsiye diziyoruz.
- 180 derecelik fırında pişiriyoruz (Önceden ısıtmıyorum)
- Piştikten sonra fırından alıyor, biraz birinci ısısının gitmesini bekliyoruz. Daha fazla soğumadan üzerine pudra şekerini eliyoruz.