Un Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 4 tek kaşığı dolusu pudra şekeri
- 4 kaşığı dolusu nişasta nişasta fark etmez
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 4 -4.5 su bardağı un
- Benmari yordamı eritilmiş çikolata ya da isterseniz reçel de koyabilirsiniz
Un Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ben bu hamurdan iki çeşit kurabiye yaptım biri tırtıl oburu de bu türlü çikolatalı oldu bereketli bir kurabiye.
- Un hariç bütün materyalleri karıştıralım.
- Kontrollü ekleyip yumuşak bir hamur elde etmeye çalışalım hamurun ele yapışmaması çok değerli.
- İstediğiniz hali verip yağlı kağıt üzerine dizelim.
- Üzerini yavaşça bastırıp form verelim.
- 170 derecelik fansız fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Kurabiyelerimi soğuduktan sonra benmari metodu erittiğimiz çikolataları ortasına koyalım.Afiyet olsun.