Un Kurabiyesi Tanımı İçin Gereçler
- 3 yemek kaşığı dolu dolu margarin yahut tereyağı (Eritilmiş olacak)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı dolu dolu pudra şekeri
- 3 yemek yemek kaşığı nişasta
- 3 orta uzunluk su bardağı un
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Bir çimdik tuz
Un Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
- Yağı eritip biraz soğusun içine pudra şekerini koyup uygunca karıştırın.
- Sonra un hariç öteki materyallerini koyup unu azar azar ek edin zira herkesin bardağı tıpkı değil.
- Hamur ne çok yumuşak ne çok sert olmayacak.
- Yoğurduk dan sonra üzerini örtüp 20 dk buzdolabında bekletin.
- Çıkarın ca hamuru ceviz büyüklüğünde alıp elinizle yuvarlayın ben biraz model vereyim diye dondurma kalıbıyla bastırdım olmasa da olur.
- Fırına koyup fırını 180 dereceye açın 20 dk kadar bekletin ancak bu ortada fırını ortada sırada bakın üzeri beyaz halde fırından alın.
- Servise çıkaracağınız vakit üzerine pudra şekeri eleyin. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.