iltasyazilim
FD Üye
Un Kurabiyesi Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Lezzet Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket tereyağı veya margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı pudra şekeri
*4 yemek kaşığı nişasta (kaşıklar tepeleme) (Ben buğday nişastası kullandım, isteyen mısır nişastası da kullanabilir)
*1 paket vanilya
*Alabildiği kadar un
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Un Kurabiyesi Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Lezzet Tarifi Yapılışı Merhaba sevgili arkadaşlar,
Çaylarınızın yanına misafirlerinize ikram edebileceğiniz Kıyır kıyır ağızda dağılan lezzetli bir un kurabiyesi yapmaya başlıyoruz
Yiyen herkesten tam not aldı kurabiyeler, aynı pastanedekiler gibi dediler
Yoğurma kabının içine oda sıcaklığındaki tereyağ veya margarini koyun, üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı nişastayı ekleyip elinizle karıştırın malzemeler özleşsin, sonra üzerine vanilyayı ve elenmiş unu azar azar ilave etmeye başlayıp yoğurun, un miktarını ölçmedim alabildiği kadar diyorum çok yumuşak olmasın, çok sertte olmasın, kulak memesi kıvamında bir hamur yapın
Sonra hamurdan bir parça alın tezgah üzerinde rulo yapın, üzerine çatal ile şekil verip verev şekilde kesin Yada siz hangi şekilde yapmak isterseniz ona göre şekil verin
Kurabiyelerinizi tepsiye dizin, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin, ben pişmesini şöyle ayarladım, üzeri beyaz kalacak fakat altı biraz kızaracak şekilde pişirdim
Sonrasında fırından çıkardıktan sonra, sıcakken üzerine pudra şekeri serpin
İyice soğuduktan sonra tekrar üzerine pudra şekeri serpin
Un kurabiyemiz hazır, deneyecek olanların şimdiden ellerine sağlık ve AFİYET OLSUN
*1 paket tereyağı veya margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı pudra şekeri
*4 yemek kaşığı nişasta (kaşıklar tepeleme) (Ben buğday nişastası kullandım, isteyen mısır nişastası da kullanabilir)
*1 paket vanilya
*Alabildiği kadar un
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Un Kurabiyesi Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Lezzet Tarifi Yapılışı Merhaba sevgili arkadaşlar,
Çaylarınızın yanına misafirlerinize ikram edebileceğiniz Kıyır kıyır ağızda dağılan lezzetli bir un kurabiyesi yapmaya başlıyoruz
Yiyen herkesten tam not aldı kurabiyeler, aynı pastanedekiler gibi dediler
Yoğurma kabının içine oda sıcaklığındaki tereyağ veya margarini koyun, üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı nişastayı ekleyip elinizle karıştırın malzemeler özleşsin, sonra üzerine vanilyayı ve elenmiş unu azar azar ilave etmeye başlayıp yoğurun, un miktarını ölçmedim alabildiği kadar diyorum çok yumuşak olmasın, çok sertte olmasın, kulak memesi kıvamında bir hamur yapın
Sonra hamurdan bir parça alın tezgah üzerinde rulo yapın, üzerine çatal ile şekil verip verev şekilde kesin Yada siz hangi şekilde yapmak isterseniz ona göre şekil verin
Kurabiyelerinizi tepsiye dizin, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin, ben pişmesini şöyle ayarladım, üzeri beyaz kalacak fakat altı biraz kızaracak şekilde pişirdim
Sonrasında fırından çıkardıktan sonra, sıcakken üzerine pudra şekeri serpin
İyice soğuduktan sonra tekrar üzerine pudra şekeri serpin
Un kurabiyemiz hazır, deneyecek olanların şimdiden ellerine sağlık ve AFİYET OLSUN