Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket tereyağı 250 gr ya da margarin
- 2 su bardağı un
- 2.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı süt ve ya su
- 1 su bardağı ceviz (arzuya göre)
Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavamızda tereyağını eritip üzerine unumuzu ilave ediyoruz.
- Ardından kısık ateşte spatula yada silikon tahta kaşık ile 30 dakika rengi kahveye dönünce ve macun kıvamına gelinceye kadar devamlı karıştırıyoruz.
- Unu kavurma esnasında bir yandan şerbetimizi hazırlıyoruz.
- Tencereye sütümüzü ve şekerimizi ilave edip bir taşım kaynatıyoruz.
- Kaynayan şerbeti kavrulmuş unumuzun üzerine döküyoruz. Hızlı bir şekilde topaklanmadan karıştırıp ocağımızı kapatıyoruz.
- 1 saat bekledikten sonra servis tabağımıza alıp arzuya göre süslüyoruz.
Un Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.