bilgisayarci
FD Üye
Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 buçuk su bardağı un
- 2 yemek kaşığı vita yağı (margarinde olabilir)
- Yarım çay bardağından az sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı şeker
- 1 buçuk su bardağı su
- 1 veya 2 damla limon
- Ceviz içi veya fıstık
Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle derin bir tencereye 1 su bardağı şeker koyalım .
- Daha sonra üzerine 1 buçuk su bardağı su ilave edip orta ateşte şekeri eritelim.
- Sonra 1- 2 damla limon damlatalım kaynamasına izin verelim .
- 5 dk sonra kapatalım, onu bir kenara alıp diğer tenceremizi alalım.
- İçerisine öncelikle 2 yemek kaşığı yağımızı ve yarım çay bardağından az sıvı yağ ilave ediyoruz.
- Orta ateşte 1 buçuk su bardağı un koyalım, güzelce kavuralım.
- Ardından 1 yemek kaşığı şeker ilave edelim tekrardan kavuralım.
- Rengi hafif döndükten sonra ( un kokusunu iyice aldıktan sonra) şerbetimizi dökelim .
- Kısık ateşte iyice top top olmaması için karıştıralım .
- Top kalmadıysa altını orta ateşte olmasın şartıyla şerbetini çektirelim ve çektikten sonra sunuma hazır yapanlar afiyet olsun
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.