
Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2.5 su bardağı un
- Ceviz
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce şerbetimizi hazırlıyoruz, suyu ve sütü şekeri eritiyoruz .
- Ocakta bir tık kaynasın şekerimiz erisin yeter.
- Sonrasında tereyağımızı ve sıvı yağını tencerede eritelim .
- Unumuzu ilave ederek rengi dönene kadar sürekli karıştırmalıyız.
- Tahta kaşıkla 10- 15 dk kadar un kavrulduktan sonra şerbetimizi yavaş yavaş dökelim ,karıştırarak top top olmasın diye sürekli karıştırıyoruz.
- Tam kıvamına geldikten sonra ocaktan alıyoruz.
- Kaşık yardımıyla şekil veriyoruz. Afiyet olsun.