Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Un Helvası (Tam Ölçülü)

Un Helvası (Tam Ölçülü)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Un Helvası (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 250gr tereyağı
  • Ceviz (İsteğe göre)
Şerbeti için;
  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker

Un Helvası (Tam Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbet materyalleri küçük bir tencereye konulur ve kaynamaya bırakılır.
  2. Diğer taraftan sığ ve yayvan bir tencerede yağ eritilir üzerine un ek edilir.
  3. Yaklaşık 20dk kadar kısık ateşte un rengi değişene kadar kavrulur. Ceviz ek edilir.
  4. Kaynamış şerbet kavrulan una ek edilir ve bir 5 dakika kadar kısık ateşte pişirilir. 10 dakika dinlenmeye bırakılır. Afiyet olsun.
Un Helvası (Tam Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,396Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt