Un Helvası (Sıvı Yağlı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
Un Helvası (Sıvı Yağlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel helvamızın şerbetini hazırlıyoruz. Şeker ve suyu şekeri eriyene kadar karıştırıp, bir taşım kaynatıp, kapatıyoruz.
- Yağı ve unu daima karıştırarak un açık kahverengi rengini alana kadar kavuruyoruz.
- İstediğimiz rengi alıncaya kadar yavaş yavaş şerbeti ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Birinci başta topaklanabilir. Siz karıştırmaya devam edin. Kıvam alacaktır.
- Şerbetini çekince bir iki dakika daha karıştırıp altını kapatıyoruz. Birinci sıcaklığı çıkınca kaşıkla hal veriyoruz. Afiyet olsun.
Un Helvası (Sıvı Yağlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.