Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Un Helvası (Annem Usulü )

Un Helvası (Annem Usulü )

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
68

Un Helvası (Annem Yöntemi ) Tanımı İçin Malzemeler

• 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı margarin karışımı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Şerbet için
  • 2 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su

Un Helvası (Annem Yolu ) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle 2 su bardağı şeker ve dört bardak suyu ocağa alıp kaynattım.
  2. Ocağı kısıp öbür tarafta helvayı kavurmaya başladım.
  3. Sıvıyağ margarin ve tereyağı karışımını yayvan bir tencereye aldım.
  4. En büyük ocakta kısık ateşte yağ güzelce eriyip kaynar vaziyete geldiğinde unu ek ettim daima karıştırarak kavurmaya başladım. Unun rengi dönüp yağını salmaya başladığı vakit 20 dk. Kadar sürdü.
  5. Cevizi ekledim ocağı kapattım bir kaç çeşit daha karıştırdım.
  6. Kısık ateşte kaynamakta olan şerbeti dikkat ederek azar azar una yedirdim.
  7. Devamlı karıştırdım helvam yoğunlaşınca başka küçük ocağa alıp kısık ateşte 1-2 dk daha demlendirdim.
  8. Ocağı kapatıp helvam dinlenirken buharlan maması için kapağının ortasına kağıt havlu açıp 10-15 dk dinlendirdim.Yıllardır yaptığımız (özellikle annemin)tarifi budur ve herkes çok beğenir kesinlikle deneyin ????????????.
Un Helvası (Annem Adabı ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Tam Kıvamında Tahinli Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı şeker (270 gram)1,5 su bardağı su (300 ml)Yarım çay bardağından biraz fazla tahin100 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ (85 ml)2 su bardağı un (240 gram) Tam Kıvamında Tahinli Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler 250 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ4.5-5 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim) Şerbeti için 2.5 su bardağı şeker2.5 su bardağı su1 yemek kaşığı limon suyu Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle şerbetimizi ocağa koyalım. 5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Saray Helvası Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı un125 gram tereyağı4 yemek kaşığı pudra şekeri1 paket vanilya Saray Helvası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tereyağı sos tavası da eritelim. Öbür bir tavada unu kısık ateşte daima karıştırarak kavuralım. Ocağı kapatalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
Ağızda Eriyen Tam Ölçü Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler Gerekli gereçler: 100 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ2 su bardağı un Şerbeti için: 1,5 su bardağı şeker1,5 su bardağı su İsteğe bağlı: 1 fincan tahinFındık, fıstık ve ceviz içi Ağızda Eriyen Tam Ölçü Un Helvası Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Cevizli İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler ️2 su bardağı irmik️2 su bardağı süt️2 su bardağı su️2 su bardağı şeker️4 tepeleme yemek kaşığı tereyağı️Yarım çay bardağı sıvı yağ Cevizli İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Birinci evvel tencereyi ocağa alıp tereyağ ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
858,505Konular
982,711Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt