Un Çorbası (Mükemmel Lezzette) Tanımı İçin Materyaller
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı salça (Tepeleme)
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 küçük diş sarımsak
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Un Çorbası (Mükemmel Lezzette) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tenceremize 5 yemek kaşığı sıvı yağını alalım. Üzerine unumuzu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Un kokusu çıktıktan sonra üzerine salçamızı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Göz göz olunca üzerine tavuk suyunu ek edelim. Tuzunu da ek edip karıştırmaya devam edelim.
- 6 su bardağı sıcak suyumuzu yavaş yavaş ek ederek karıştırmaya devam edelim. Rendelenmiş sarımsağını da ek edip kaynamaya bırakalım.
- Farklı bir sos tavasına gereçleri alalım ve kızdıralım. Kızdırdığımız sosu çorbanın içine ek edelim güzelce karıştıralım. Çorbamız hazır limon eşliğinde içebilirsiniz afiyet olsun

????
????
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.