iltasyazilim
FD Üye
Un Çorbası Bir De Böyle Deneyin Tarifi İçin Malzemeler
*3*yemek kaşığı un (tepeleme )
*1 yemek kasığı tarhana
*1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
*1 çay bardağı erişte (veya yarım çay bardağı tel şehriye)
*3 diş sarımsak(azaltıp çoğaltabilirsiniz)
*Tuz, karabiber, pul biber damak zevkinize göre
*7 bardak su
*1*kaşık tereyağı
Un Çorbası Bir De Böyle Deneyin Tarifi Yapılışı Selamun Aleyküm Hayırlı akşamlar
Benim için cidden 5 dk lık bir çorba hanımlar
Boş vakitlerimde un kavurup kavanozda saklıyorum Size de tavsiye ederim
Ocağa suyu koyun, önceden hazır olan kavrulmuş unumuzu ve tarhanamızı içine koyalım Veya unumuzu kavurup suyu ekleyelim Tarhanayı koyalım çırpıcıyla hemen karıştıralım Sarımsağımızı ve baharatlarımızı da koyalım
Mercimeğim buzlukta vardı onu da kattım içine kaynayınca da tel şehriyemize koyup dibine tutmasın için bir müddet karıştırdım Zaten hemen pişiyor
Üzerine de tere yağını eritip kırmızı toz biber katarak servis edebiliriz Şimdiden afiyet şifa olsun inşaAllah
*3*yemek kaşığı un (tepeleme )
*1 yemek kasığı tarhana
*1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
*1 çay bardağı erişte (veya yarım çay bardağı tel şehriye)
*3 diş sarımsak(azaltıp çoğaltabilirsiniz)
*Tuz, karabiber, pul biber damak zevkinize göre
*7 bardak su
*1*kaşık tereyağı
Un Çorbası Bir De Böyle Deneyin Tarifi Yapılışı Selamun Aleyküm Hayırlı akşamlar
Benim için cidden 5 dk lık bir çorba hanımlar
Boş vakitlerimde un kavurup kavanozda saklıyorum Size de tavsiye ederim
Ocağa suyu koyun, önceden hazır olan kavrulmuş unumuzu ve tarhanamızı içine koyalım Veya unumuzu kavurup suyu ekleyelim Tarhanayı koyalım çırpıcıyla hemen karıştıralım Sarımsağımızı ve baharatlarımızı da koyalım
Mercimeğim buzlukta vardı onu da kattım içine kaynayınca da tel şehriyemize koyup dibine tutmasın için bir müddet karıştırdım Zaten hemen pişiyor
Üzerine de tere yağını eritip kırmızı toz biber katarak servis edebiliriz Şimdiden afiyet şifa olsun inşaAllah