Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ulkemizde sekiz yıllık temel eğitimin butun vatandaşlar icin zorunlu olmasının nedenl

Ulkemizde sekiz yıllık temel eğitimin butun vatandaşlar icin zorunlu olmasının nedenl
0
227

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Ulkemizde sekiz yıllık temel eğitimin butun vatandaşlar icin zorunlu olmasının nedenleri

Ulkemizde bazı kimseler cocukları okutmak yerine işlerde calıştırmaktadırlar Bazı yerlerde ise ozellikle kız cocukları okula gonderilmemektedir Zorunlu eğitim olmazsa bu cocuklar eğitim hakkından mahrum kalmaktadırlar Ayrıca eğitim ulkelerin gelişmesi ve milletlerin modern bir hayata ulaşabilmesi icin cok onemlidir Eğitim olmadan ulkelerin kalkınması ve cağdaş duzeylerde yaşaması mumkun değildir Bu sebeplerle ulkemizde zorunlu eğitim bu kitapta yazdığı gibi sekiz değil on iki yıl olarak kabul edilmiştir

Similar threads

Ülkemizde sekiz yıllık temel eğitimin tüm vatandaşlar için zorunlu olmasının nedenleri Ülkemizde bir takım kimseler çocukları okutmak yerine işlerde çalıştırmaktadırlar Bir Takım yerlerde ise bilhassa kız çocukları okula gönderilmemektedir Gerekli eğitim olmazsa bu çocuklar eğitim hakkından...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
4+4+4'E PEDEGOJİK BAKIŞ Bir devletin ve devlet yoneticilerinin cocuklara hediye edebileceği en guzel armağan onların iyi bir şekilde eğitilmesine fırsat veren bir eğitim sistemidir Yeteneklerin keşfedildiği, sıra dışı duşunmenin teşvik edildiği, bilginin keyifle oğrenildiği, temel insani...
Cevaplar
0
Görüntüleme
128
Ataturk'un eğitim alanında yaptığı yenilikler EĞİTİMDE GOZONUNDE BULUNDURULACAK İLKELER Turk milli eğitim politikasının başarılı olabilmesi, Turkiye Cumhuriyeti'nin dayandığı temel ilkelerin, eğitim sisteminde başarılı bir şekilde uygulanması ile mumkundur Bu ilkeler; Cumhuriyetcilik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
Ataturkun ilke ve inkılapları ile ilgili kompozisyon Ataturk Hayatı Devrimleri Dunya Liderleri ve Basınında Ataturk Kronoloji Ataturk'un buyuk bir titizlikle kurduğu ve bizlere emanet ettiği en buyuk eseri Turkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşaması, Onun ilke ve inklaplarına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
207
Eğitim bir ulkenin gelişmesi icin neden onemlidir? Cevap: Eğitim bir ulkenin gelişmesi icin neden onemlidir? Eğitim, toplumun değer yargılan ile bilgi ve beceri birikiminin yeni kuşaklara aktarılması; bu amacla okullarda ve benzer kurumlarda surdurulen oğretim ve yetiştirme etkinlikleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt