iltasyazilim
FD Üye
Üçgen Zebra Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler HAMUR İÇİN;
*150 gram tereyağı (oda ısısında)
*1 yumurta (oda ısısında)
*1 çay bardağı pudra şekeri
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı buğday nişastası
*1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
Hamurun bir kısmı için;
*Kakao (göz kararı)
*12 yemek kaşığı sıvı yağ
ARASINA;
*Karamel sosu (hazır)
*Veya marmelat
KENAR KISMI İÇİN;
*Eritilmiş beyaz çikolata
Üçgen Zebra Kurabiye Tarifi Yapılışı Kakao hariç tüm malzemeden* elimize* yapışmayan bir hamur elde edelim
Hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde bir parça ayıralım içine kakao ve biraz yumuşatmak için sıvı yağ ekleyelim
Yarım saat üzerlerini örterek dinlendirelim
Beyaz hamurumuzu yağlı kağıt yardımıyla açalım
Üzerine kakaolu hamurdan nohut kadar minik parçalar kopararak açtığımız beyaz hamurun üzerine dizelim ve üzerine yağlı kağıt koyarak yapım aşamalı resimlerde görüldüğü gibi, merdaneyle (dikine ) düzeltelim
Önce kare kalıpla sonra bıçakla ortadan keserek üçgenleri oluşturarak tepsiye dizelim
160 derece ısınmış fırında 10 dakika pişirelim
Soğuduktan sonra ortalarına arzuya göre karamel veya marmelat sürerek ikisini birbirine yapıştıralım( iki taraftadan da zebralar görünecek şekilde)
Kenar kısımlarını önce eritilmiş çikolataya sonra fındığa batıralım
Ben kalıbın tırtıklı kısmıyla kesmişim siz aynı hatayı yapmayın çikolataya batırırken zorlandım
AFİYET* OLSUN
*150 gram tereyağı (oda ısısında)
*1 yumurta (oda ısısında)
*1 çay bardağı pudra şekeri
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı buğday nişastası
*1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
Hamurun bir kısmı için;
*Kakao (göz kararı)
*12 yemek kaşığı sıvı yağ
ARASINA;
*Karamel sosu (hazır)
*Veya marmelat
KENAR KISMI İÇİN;
*Eritilmiş beyaz çikolata
Üçgen Zebra Kurabiye Tarifi Yapılışı Kakao hariç tüm malzemeden* elimize* yapışmayan bir hamur elde edelim
Hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde bir parça ayıralım içine kakao ve biraz yumuşatmak için sıvı yağ ekleyelim
Yarım saat üzerlerini örterek dinlendirelim
Beyaz hamurumuzu yağlı kağıt yardımıyla açalım
Üzerine kakaolu hamurdan nohut kadar minik parçalar kopararak açtığımız beyaz hamurun üzerine dizelim ve üzerine yağlı kağıt koyarak yapım aşamalı resimlerde görüldüğü gibi, merdaneyle (dikine ) düzeltelim
Önce kare kalıpla sonra bıçakla ortadan keserek üçgenleri oluşturarak tepsiye dizelim
160 derece ısınmış fırında 10 dakika pişirelim
Soğuduktan sonra ortalarına arzuya göre karamel veya marmelat sürerek ikisini birbirine yapıştıralım( iki taraftadan da zebralar görünecek şekilde)
Kenar kısımlarını önce eritilmiş çikolataya sonra fındığa batıralım
Ben kalıbın tırtıklı kısmıyla kesmişim siz aynı hatayı yapmayın çikolataya batırırken zorlandım
AFİYET* OLSUN
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.