
Üç Çeşit Dondurma Tanımı İçin Gereçler
Kakaolu ve sade dondurma için
- 500 ml süt
- 1 tane salep
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 vanilin
- 1 poşet sade şanti
- 200 ml süt
- 1 paket kakao tozu
- 1 yemek kaşığı damla çikolata
- 300g çilek
- 1 paket krema
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- 4-5 damla limon suyu
Üç Çeşit Dondurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kremşantiyi süt ile yoğunlaşana kadar çırpalım buzdolabında bekletelim.
- 500 ml sütü tencereye alalım yarım çay bardağı şeker ve salebi ekleyip karıştırarak pişirelim. Piştikten sonra ocaktan alalım ve ılımasını bekleyelim. Ilıdıktan sonra içine şantiyi ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar spatula ile karıştıralım.
- Karışımın yarısını sade olarak dondurma kabına alalım. Başka yarısına 1-l paket kakao ve damla çikolata ekleyip düzgünce karıştıralım.
- Kakaolu dondurmamızı da başka bir dondurma kabına koyalım. Dondurmalarımızı donduruda 1 saat kadar donmasını bekleyelim. Dondurmaları dolaptan çıkartalım çatalla karıştıralım karıştırdıktan sonra kabın kapağını kapatarak 1 gece dondurucuda bekletip ve servis edelim.
- Çilekli hazırlanışı için çileklerimizi blendera alalım, üzerine şekeri ilave ederek blenderda püre kıvamına gelene kadar çırpalım. Üzerine kremayı ve sütü ek ederek blenderı tekrar çalıştıralım.
- Sonrasında limon suyunu ekleyip son kere çalıştıralım. Dondurmamızı dondurma kabına dökelim dondurucuya koyalım 1 saat bekletelim.
- Dondurmamızı alalım çatal ile karıştırıp tekrar dondurucuya kaldıralım. Bir gece bu formda bekledikten sonra servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun.