Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

U.N Ro-Ro'yu halka açma teklifi

U.N Ro-Ro'yu halka açma teklifi
0
204

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
UN RoRo'yu halka açma teklifi UN RoRo'yu halka açma teklifi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclis Başkanı Çetin Nuhoğlu, UN RoRo AŞ'nin reşitlik hisselerinin Kohlberg Kravis Roberts & Co LP'ye (KKR) satışına ilişkin, ortaklara, şirketin Borsaya açılmasını önerdiğini, Borsaya açıldığında yüzde 40'ının değerinin 1 milyar avronun üstünde olacağını kaydetti Uluslararası Nakliyeciler Derneğinin (UND) Grand Cevahir Otel'de düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Nuhoğlu, UN RoRo Idare Heyeti üyelerine ve bütün ortaklarına Çetin Nuhoğlu olarak bir mektup yazdığını ifade ederek, ''UN RoRo stratejik bir şirkettir, Türk nakliyecisinin vazgeçilmez bir sigortasıdır ve bizlerin, sektörün, kamunun destekleriyle bu hale gelmiştir'' dedi Mektubunda ortaklara, şirketin borsaya kote edilmesini önerdiğini ve bu durumda oluşacak rakamları sunduğunu söyleyen Nuhoğlu,''Ortaklara şunu öneri ettim; (UN RoRo'yu) Borsaya açın Borsaya açıldığında bunun yüzde 40'ının değeri 1 milyar avronun üzerindedir'' diye konuştu Nuhoğlu, daha önce Borsaya çözülmüş bir lojistik şirketini de misal göstererek, bunu sektörde kurumsallaşmayı getirdiği için memnuniyetle karşıladıklarını, o dönemde 160 milyon dolar şeklinde ortaya meydana çıkan piyasa değerinin 14 katı taleple karşılaştığını, bugün ise şirketin piyasa değerinin, takvim karının 36 katı olduğunu kaydetti Nuhoğlu, ''Zenginin malı, züğürdün çenesini yorar derler Bu şirket, her nakliyecinin, ihracatçının, şirketin değerinin 1 milyar dolar olması için çoluğunun, çocuğunun rızkından kısarak, 'Bu, sektörün, benim geleceğimdir' diyerek biriktirdikleridir Bu çenemi yormuyor Ancak bu birikimlerimizin üçüncü kişilere satılması konusu çenemi yorar'' diyerek, birikimleriyle elde ettikleri değere ilişkin sorunu, ortaklarını da mağdur etmeden çözmek istediklerini belirtti ''KARARLARDA DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK'' Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Nuhoğlu, bu sektörü satmakta bu dek acele edilmesini yadırgadığını, para ihtiyacı olan ya da sektörden çıkmak isteyen ortaklar için ihtiyaçlarını karşılayacak formülü sunduklarını aktardı Nuhoğlu, UN RoRo İşletmeleri AŞ Idare Heyeti Başkanı Saffet Ulusoy'un, şirketin Hamdi Akın'a satılması önerisinin hatırlatılması üzerine, ''Buna da lüzum yok 150200 milyon toplanabilir Birileri ayrılmak istiyorsa UN RoRo onların hissesini satın alabilir Hem UND kim ne veriyorsa 1 milyon avro fazlası formülünü açıkladı Bu formülle de almaya hazırız Hamdi Akın'ın genel stratejisini, nasıl bir beklentisi olduğunu bilmiyorum'' şeklinde konuştu Taşımacılık sektörünün bu gemilere gereksinim duyduğuna dikkati çeken Nuhoğlu, şöyle devam etti: ''1993'te başladığımızda ben de kurucu ortaktım O gün alınan kararları biliyoruz O kararlarda bugün de değişen hiçbir şey yok Bu, sektörün gemisidir Sektöre hizmet etmektedir ve ana gayesi de kara taşımacılığının önündeki engelleri aşmaktır Yahut bu kendi başına kar merkezli olmayacaktır Bunlar yazılı kararlar olmasına karşın değiştirilmiş Bundan rahatsızız'' UN RoRo'nun satışına karşı çıkmanın milliyetçilik olmadığını, keza stratejik olarak bu şirketlerin alternatifi bulunmadığını vurgulayan Nuhoğlu, ''Bu şirket bugün ben burada çalışmıyorum dediği vakit, bunun sadece nakliyecilik sektörüne yok, Türkiye ekonomisine de zararı çok büyük olur Türk nakliyeciler bugün ihracatın yüzde 90'ını taşıyor Bunu derhal tersine çevirebilecek bir eğilim başlar Biz rekabet edemeyecek duruma geliriz'' dedi ''KKR GİBİ BÜYÜK BİR KURUM, BÖYLE TARTIŞMALI BİR SATIŞI İSTEMEZ'' Nuhoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) de Borsaya açılma fikrine sıcak baktığını, bugün gemilerin 2 gün çalışmaması durumunda ihracatçıların ciddi sorun yaşayacağı düşüncesiyle bunun garantisini alma ihtiyacı duyduklarını aktardı Çetin Nuhoğlu, ''Bu gemilerle Yunanistan'ın aşamadığı liman sorununun KKR üzerinden aşılabileceği'' iddialarının hatırlatılması üzerine, ''Bize ulaşmış böyle bir data, doküman ya da duyum yok Fakat akıcılık şu olabilir; İleride bir tanıdık olmayan fon bunu alır, ertesi gün Rum bayrağı çeker ve limana gelir Türk nakliyecisi bu gemiye binmek ister, ülke kapalı olduğundan giremez, o vakit da doğal olarak kaos oluşur'' ifadelerini kullandı Yatırım fon şirketlerinin, teknolojisi eski, pazarı milli kalmış ya da işletme sermayesi beceriksiz şirketleri satın alıp, bunları her yerde yapılandırdığını ve hisse değeri arttığında sattığını bildiren Nuhoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Şimdi bu şirkette neyi yapacak, neyi yeniden yapılandıracak? Dünyanın en çağdaş gemilerine, en güvenilir hattına ve büyük miktarda nakit paraya sahip Biz neyi yapamadık da o bunları yapıp daha iyi hale getirerek satacak? Ben de diyorum ama, ne oluşturacağı ortada 36 ay sonradan halka açacak O vakit eyvah olmayacak mı bize?'' Nuhoğlu, sürecin sonucuna dair beklentisinin sorulması üstüne, ''Bence satılmayacak KKR gibi büyük bir kurum, böyle tartışılan bir satışı istemez'' dedi TİM BAŞKANI SATICI TİM Başkanı Oğuz Satıcı da UN RoRo meselesinin bir ''acayiplik'' haline geldiğini belirterek, taraflarla paylaşılmadan, oldubittiyle bir şeyler yapılmaya çalışıldığını, UN RoRo'yu idare eden profesyonellerin ''akıl tutulması'' içinde olduğunu öne sürdü Satıcı, herkesin bu konudaki tavrını kurumlardan bağımsız olarak ortaya koyması gerektiğini dile getirerek, ''Taraf olan, taraflığını Türk ihracatçısının menfaatlerinden yandan kullanmayan nakliyecilerimizi de bir yandan anekdot ediyoruz Eğer bu serbest piyasaysa, bizler tercihlerimizi yaparken, yanımızda, arkamızda kim durduysa ona kadar tavrımızı koyacağız'' diye konuştu Kaynak  

858,505Konular
982,808Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt