teknolojiuzmani
FD Üye
Tuzlu Muffin Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- 150 gram margarin (Eriterek eklenecek)
- 2 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- Peynir
- İstenilen ölçüde maydanoz ve/veya dereotu
- 4 su bardağından 2 parmak eksik un
Tuzlu Muffin Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tariften evvel şunu belirteyim. Ben tuzlu peynir kullandığım için tuzu az attım. Sizler ölçüsünü kendinizde nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Yumurta ve tuzu birlikte güzelce elde çırpalım.
- Daha sonra isterse tıpkı anda ister tek tek sıvı yağ, süt, yoğurt ve eritilmiş margarini ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
- Kabartma tozu, karbonat, maydanoz, dereotu ve peyniri ekleyerek bir sefer daha karıştıralım.
- Son olarak unu ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
- Kaplara eşit biçimde dağıtalım (Yapışmaması için kapların tabanına biraz un serpin)
- İsteğe nazaran üstüne çörek otu ve susam ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında alt üst fanda kürdan pak çıkana dek pişirin. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.