Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin (yaklaşık 4 yemek kaşığı kadar)
- 1 çay barda ı sıvı yağ
- 1 yumurta (akı içine, sarısı dışına)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı sirke
- 3 su bardağı un ( klasik su bardağı)
- Susam
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle margarini, yağı ve öbür bütün gereçleri karıştırın.
- Unu azar azar koyun. Bu ölçü tam 3 bardak un alıyor.
- Ele yapışmayan ancak çok yumuşak bir hamur olacak. Yuvarlak formlar yada istediğiniz haller verip ve üzerine yumurta sarısını sürüp susam serpin.
- 190 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirin. Ağızda dağılan süper bir kurabiye, tavsiye ederim bu tarifle yaklaşık 600 gr tuzlu kurabiyemiz oluyor.
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.