Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı çörek otu (hamurun içine )
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 2, 5-3 su bardağı un ( kontrollü koyun)
Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Materyalleri yoğurma kabına alıyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıyoruz, rulo şeklinde yuvarlıyoruz, bir ucundan birbirine dolayarak sarıyoruz (fotoğraftaki gibi).
- Tepsiye yerleştiriyoruz,.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin.
- 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz, afiyet olsun
????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.