
Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta( birisinin sarısı üzeri için )
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket margarin
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Çörek otu – susam
- 3.5 – 4 çay bardağı un ( una ve hamura nazaran artırılabilir )
Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Bir yumurtanın sarısını üzeri için ayırdıktan sonra, öbür kalan malzemeleri(un hariç) derin bir kapta birleştirerek yoğuruyoruz.
- Margarin karışımın içinde yeterlice eridikten sonra yavaş yavaş birer çay bardağı halinde unu ekleyip yoğuruyoruz hamur ele yapışmayacak dereceye gelene kadar ( kulak göğsü kıvamı ) yoğuruyoruz.
- Yoğurduktan sonra hamura kalıp varsa kalıpla yoksa elimizle istediğimiz şekileri veriyoruz.
- Hal verdikten sonra hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu-susam(isteğe bağlı) serpiyoruz.
- Evvelce ısınmış 180 derecelik fırına hamurumuzu atıyoruz.
- Ortalama 20 dk sonra ( hamurun üsttü biraz kızardığı vakte denk geliyor ) alıyoruz.