Tuzlu Kek Tanımı İçin Gereçler
- 2 tane yumurta
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 bardak yoğurt
- 8 yemek kaşığı un (her marka değişiklik gösterebilir)
- 1 tane haşlanmış patates
- Yarım su bardağı beyaz peynir
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı susam
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Süzme yoğurt, nane yaprakları ve çörek otu
Tuzlu Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtalar, şeker ve tuzla birlikte yumurta beyazlayana kadar çırpılır .
- Daha sonra sırasıyla yağ, yoğurt katılır.
- Sonra peynir ve çörek otu, susam katılır.
- Daha sonra haşlanmış ister küp küp ,istenilirse rendelenmiş patates katılır karıştırılıp üzerine elenerek un ve kabartma tozu eklenir.
- İster tepsiye istenilirse muffin kalıplarına konulup pişirilir .
- Soğuyunca üzerine süzme yoğurt krema torbasına konulup üzerine servis vakti sıkılır, üzerine nane ve çörek otuyla süslenir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.