Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tuzda Balık

Tuzda Balık

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Tuzda Balık Malzemeleri


1 adet deniz levreği ( 1,250 kg civarında, kafası ve kuyruğu ve pulları ayıklanmamış )
Yağlı kâğıt
1 kg deniz tuzu
1 kg sofralık tuz
1 su bardağı su
4 adet yumurta akı
23 adet defne yaprağı
1 adet limon
1 dal biberiye
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 dal taze kekik

Deniz tuzu, sofralık tuz, 4 yumurta akı ve suyu bir karıştırma kabında harç kıvamına gelecek şekilde karıştırın

Fırın tepsisine yağlı kâğıdı yerleştirin ve balığın altına zemin olması için tuzlu harcın yarısını tepsiye serin

Balığın içini biberiye, sarımsak, kekik, piyazlık doğradığınız soğan, defne yaprağı ve limon dilimi ile doldurun ve tepsiye alın

Balığın içine tuz kaçmayacak şekilde üzerini tuzlu harç ile örtün

180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin

Tuzu bir çekiç ve tornavida ya da bıçak ile dikkatlice kenarından kırın, deriyi kaldırıp balığı servis edin

Not:
Tuzda balık yaparken kg başına 3035 dakika fırında pişirmeniz gerekir
 
858,505Konular
982,836Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt