iltasyazilim
FD Üye
Tuzda Balık Malzemeleri
1 adet deniz levreği ( 1,250 kg civarında, kafası ve kuyruğu ve pulları ayıklanmamış )
Yağlı kâğıt
1 kg deniz tuzu
1 kg sofralık tuz
1 su bardağı su
4 adet yumurta akı
23 adet defne yaprağı
1 adet limon
1 dal biberiye
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 dal taze kekik
Deniz tuzu, sofralık tuz, 4 yumurta akı ve suyu bir karıştırma kabında harç kıvamına gelecek şekilde karıştırın
Fırın tepsisine yağlı kâğıdı yerleştirin ve balığın altına zemin olması için tuzlu harcın yarısını tepsiye serin
Balığın içini biberiye, sarımsak, kekik, piyazlık doğradığınız soğan, defne yaprağı ve limon dilimi ile doldurun ve tepsiye alın
Balığın içine tuz kaçmayacak şekilde üzerini tuzlu harç ile örtün
180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin
Tuzu bir çekiç ve tornavida ya da bıçak ile dikkatlice kenarından kırın, deriyi kaldırıp balığı servis edin
Not:
Tuzda balık yaparken kg başına 3035 dakika fırında pişirmeniz gerekir
1 adet deniz levreği ( 1,250 kg civarında, kafası ve kuyruğu ve pulları ayıklanmamış )
Yağlı kâğıt
1 kg deniz tuzu
1 kg sofralık tuz
1 su bardağı su
4 adet yumurta akı
23 adet defne yaprağı
1 adet limon
1 dal biberiye
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 dal taze kekik
Deniz tuzu, sofralık tuz, 4 yumurta akı ve suyu bir karıştırma kabında harç kıvamına gelecek şekilde karıştırın
Fırın tepsisine yağlı kâğıdı yerleştirin ve balığın altına zemin olması için tuzlu harcın yarısını tepsiye serin
Balığın içini biberiye, sarımsak, kekik, piyazlık doğradığınız soğan, defne yaprağı ve limon dilimi ile doldurun ve tepsiye alın
Balığın içine tuz kaçmayacak şekilde üzerini tuzlu harç ile örtün
180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin
Tuzu bir çekiç ve tornavida ya da bıçak ile dikkatlice kenarından kırın, deriyi kaldırıp balığı servis edin
Not:
Tuzda balık yaparken kg başına 3035 dakika fırında pişirmeniz gerekir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.