Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tuzda Balık Granyöz

Tuzda Balık Granyöz
0
55

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
tuzda-balik-granyoz.jpg

Tuzda Balık Granyöz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet 1,5 kilogram granyöz balık
  • 1 kilo kaya tuzu
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • Yarım limon

Tuzda Balık Granyöz Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Derince bir kasede yumurta akları tuz ve su karıştırılır. Çok koyu olmayacak şekilde bir kıvam elde edilir.
  2. Balığımız temizlenir. Fırın tepsisi yağlı kağıtla kaplanır. Balığı yatıracağımız yere tuz hamuru serilir ve balık hamurun üzerine yerleştirilir.
  3. Halka şeklinde doğranmış soğan, patates ve limon balığın karın içerisine yerleştirilir.
  4. Kalan tuz karışımı ile balık kaplanır. Isıtılmış fırında 180 derecede 45 dakika pişirilir.
  5. Servis sırasında üzerine bir miktar kolonya serpilir ve çakmak ile yakılarak şık bir sunum yapılabilir.
  6. Tuz balığın derisinden dolayı balık içerisine işlemez. Yinede isteyen tuz kaplamadan önce yağlı kağıt sererek balığı tuzdan koruyabilir.
Tuzda Balık Granyöz Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt