Tuzda Balık Granyöz Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet 1,5 kilogram granyöz balık
- 1 kilo kaya tuzu
- 2 adet yumurta beyazı
- 1 çay bardağı su
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- Yarım limon
Tuzda Balık Granyöz Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derince bir kasede yumurta akları tuz ve su karıştırılır. Çok koyu olmayacak şekilde bir kıvam elde edilir.
- Balığımız temizlenir. Fırın tepsisi yağlı kağıtla kaplanır. Balığı yatıracağımız yere tuz hamuru serilir ve balık hamurun üzerine yerleştirilir.
- Halka şeklinde doğranmış soğan, patates ve limon balığın karın içerisine yerleştirilir.
- Kalan tuz karışımı ile balık kaplanır. Isıtılmış fırında 180 derecede 45 dakika pişirilir.
- Servis sırasında üzerine bir miktar kolonya serpilir ve çakmak ile yakılarak şık bir sunum yapılabilir.
- Tuz balığın derisinden dolayı balık içerisine işlemez. Yinede isteyen tuz kaplamadan önce yağlı kağıt sererek balığı tuzdan koruyabilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.