iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
800 gr tütünbalığı (temizlenmiş)
1 su bardağı sirke
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1 demet dereotu (ince kıyılmış)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tarifi
Balığı yıkayıp bir süzgece çıkarın
Izgaranızı (ızgaranız yoksa fırınınızın ızgarasını) yakın
Balığı ızgara teline yerleştirip, her iki yanı da iyice kızarıncaya kadar pişirerek ızgaradan alın
Balığın başını koparıp, atın
Havyarını çıkarın Derisini soyun
Etleri orta kılçığından ayırarak bir tabağa koyun
Üzerine sirkenin yarısını döküp 30 dakika dinlenmeye bırakın
Bu süre sonunda balığı kalan sirke ile yıkayıp, temiz bir tabağa koyun
Üzerine maydanoz ve dereotunu serpin
Zeytinyağını ve limon suyunu da gezdirerek servis yapın
Afiyet Olsun
800 gr tütünbalığı (temizlenmiş)
1 su bardağı sirke
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1 demet dereotu (ince kıyılmış)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tarifi
Balığı yıkayıp bir süzgece çıkarın
Izgaranızı (ızgaranız yoksa fırınınızın ızgarasını) yakın
Balığı ızgara teline yerleştirip, her iki yanı da iyice kızarıncaya kadar pişirerek ızgaradan alın
Balığın başını koparıp, atın
Havyarını çıkarın Derisini soyun
Etleri orta kılçığından ayırarak bir tabağa koyun
Üzerine sirkenin yarısını döküp 30 dakika dinlenmeye bırakın
Bu süre sonunda balığı kalan sirke ile yıkayıp, temiz bir tabağa koyun
Üzerine maydanoz ve dereotunu serpin
Zeytinyağını ve limon suyunu da gezdirerek servis yapın
Afiyet Olsun