Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tutmaç Çorbası

Tutmaç Çorbası
0
16

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
tutmac-corbasi.jpg

Tutmaç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 su bardağı erişte
  • 6 su bardağı sıcak su
Terbiyesi için;
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
Sos için;
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Nane
  • Pul biber
  • Yeteri kadar tuz

Tutmaç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tenceremizde kaynayan suyumuza eriştemizi ekleyip piştikten sonra nohut ve mercimek eklenir.
  2. Terbiyesi için yoğurt, un ve yumurta düzgünce çırpılır ve kesilme yapmaması için tenceredeki çorbamızın suyundan bir ölçü alınıp terbiye harcımıza eklenir.
  3. Daha sonra terbiyemiz tenceremize eklenir ve bu halde 10 dk kaynamaya bırakılır.
  4. Çorbamız hazır olduktan sonra sosumuz için tavada ince doğranmış soğanımız hazırlanır pul biber nane ve tuz da eklenip çorbamıza eklenir.
  5. Özleşmesi için biraz dinlenmeye bıraktığımız çorbamız servise hazır. Herkese afiyet olsun.
Not: Süzme yoğurt kıvam açısında kıymetli şayet konut yoğurdu kullanacaksanız katı üst kısmından kullanmanızı tavsiye ederim.

Tutmaç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt