
Turta Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
- 1 margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri/toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Kömbe baharatı (isteğe bağlı)
- 6 adet orta uzunluk elma
- Toz şeker (miktarı isteğe bağlı)
- 2 tatlı kaşığı toz tarçın
Turta Tanımı Yapılışı
- Öncelikle elmaları rendeleyin. Şekeri ve tarçını da ekleyip tencerede pişirin.
- Hamur için eritilmiş margarin, sıvı yağ, yoğurt ve şekeri bir kaba alıp şekeri eriyene kadar karıştırın.
- Daha sonra vanilya kabartma ve unu eleyerek denetimli bir biçimde ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurun bir kısmını tabanı için kenarlarına da olacak formda uygunca açın.
- Daha sonra elmaları içine yayın. (isterseniz ortasına elma yerine 1 küçük kavanoz reçel koyabilirsiniz. ).
- Kalan hamuru üzerine rendeleyin.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. ????.