Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Turşu Yapiminda Dikkat Edilecek Hususlar:

Turşu Yapiminda Dikkat Edilecek Hususlar:
0
75

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Turşu Yapiminda Dikkat Edilecek Hususlar: İyi bir turşu yapılabilmesi için, salamuradaki tuzlu oranının ayarlanması gerekir Huysuz halde,turşu ya yenemeyecek kadar tuzlu, veya eksik tuzlu olur Tuz oranının eksik olması ise, istenmeyen zararlı canlılann üremesine ve yumuşamaya niçin olur Turşu yapımında sebzeler, %45 tuzlu suda ekşimeye bırakılır Sebzeler üzerine salamura döküldügünde, sebze ve salamura arasındaki tuz alışverişi sebebiyle, salamuranın tuzlu oranı azalır Bunun için, hazırlanacak salamuranın, baslangıçtaki tuzlu oranı daha yüksek olmalıdır ya da, teftiş edilerek ekşilen tuz ilave edilebilir salamura, turşusu kurulacak sebze üstüne döküldügü süre, tuzun bir kısmı sebzenin içerisine girer Bu Nedenle birkaç gün daha sonra tuzlu oranı %4’e düşer ve alt inmez Salamura hazırlanırken; %8 tuz su gerçekleştirmek için; 80 gr tuz 1 litre suda eritilir Eger bir litreden pozitif salamura gerekli ise, suyun her litresi için 80 gr tuzlu hesaplanır Eğer tuz tartılamıyorsa, o zaman %8 tuzlu su, pratik olarak şöyle yapılabilir: Suyun her litresi için 5 yemek yemek kaşığı silme tuz hesap edilir %10 tuzlu su sıralamak için 100 gr (ya da 6 yemek yemek kaşığı) tuzlu 1 litre suda eritilir Eğer istenirse, turşuya, salamuranın %10’u oranında sirke ilave edebilirsiniz Sebze Seçerken; Turşu yapacağınız sebzeleri seçerken sert, taze, kabuklarının parlak görünümlü ve zedelenmemiş olmasına özen gösterin Sebzeler ne kadar taze ve diri olursa turşunun tahammül süresi de öyle artar Mutlaka turşuluk tuz olarak kocaman kaya tuzunu kullanın Çünkü rafine tuzlu turşunun kısa zamanda yumuşamasına neden olur Turşuyu, ekşimesi için 18~20°C sıcaklıkta 46 hafta bekletin Turşu olgunlaştıktan sonradan, daha serin bir yerde muhafaza edin Turşunun üzerinde beyaz, kalın bir zar halinde maya tabakası oluşursa, bunu  
 

Similar threads

Turşu Suyu Nasıl Hazırlanır Turşu Suyu Tarifi Turşu belirlemek için herşeyden önce suyunu çok iyi kurmak gerekiyor bu şekilde kurulan Turşu daha iyi ve nefis olur erimez daha uzun ömürlü olurAyrıca iyi bir turşu olabilmek için salamuradaki tuzlu oranının mükemmel ayarlanması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
151
Turşu Suyu Nasıl Hazırlanır Turşu Suyu Tarifi Turşu kurmak icin herşeyden once suyunu cok iyi ayarlamak gerekiyor bu şekilde kurulan Turşu daha iyi ve lezzetli olur erimez daha uzun omurlu olurAyrıca iyi bir turşu yapabilmek icin salamuradaki tuz oranının cok iyi ayarlanması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
Turşu sağlık durumu için faydalımı zararlımı ? Sofraların vazgeçilmez lezzetlerin den biridir turşu Sirkeli ve tuz suda belirlenmiş bir sürre bekletildikten sonradan , beklenen kıvama gelince tüketilen turşu , biber,lahana,domates, havuç,karnabahar gibi sebzelerden yapılır Türk mutfağının...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Konut Yapımı Turşu Tarifi Evde Turşu Nasıl Yapılır Hanımlar turşu yapımı oldukca kolay gibi görünsede fiilen incelik istiyen bir iştir tuzunu suyunu kurmak oldukca zordur bu konuda sizlere tezgâhtar olaiblmek adına ev Yapımı Tursu tarifi ve turşu yaparken dikkat etmeniz gereken inceliklere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
Ev Yapımı Turşu Tarifi Evde Turşu Nasıl Yapılır Hanımlar turşu yapımı oldukca kolay gibi gorunsede aslında incelik istiyen bir iştir tuzunu suyunu ayarlamak oldukca zordur bu konuda sizlere yardımcı olaiblmek adına ev Yapımı Tursu tarifi ve turşu yaparken dikkat etmeniz gereken...
Cevaplar
0
Görüntüleme
134
858,505Konular
982,777Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt