iltasyazilim
FD Üye
Türkmen Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*150 gram küçük kuş bası et ve varsa
*4 parça kemik
*6 tane domates küçük küçük doğrayın
*2 tane yeşil biber küçük doğranmış
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım tatlı kaşığı karabiber
*7 tane rendelenmiş havuç
*Tuz
Türkmen Pilavı Tarifi Yapılışı Düdüklü tencereye öncelikle et ve kemik iyice pişene kadar haşlanır Ayrı pilav tenceresine küçük doğranmış domates biber zeytinyağı kısık ateşte 20 dk pişirilip tereyağı ve pirinç ilave edilir kavrulur Karabiber ,tuz ve rendelenmiş havuçlar ilave edilir 2 yada 3 su bardağı haşlanan et ve kemik suyu ilave edilir Kuş başı etler eklenip önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pilavımız suyunu çekene kadar pişirilir Pilava lezzet veren kemiklerdir Ama kemik yoksa sadece kuş başı etle de olabilir Deneyen arkadaşlara şimdiden afiyet olsun yorumlarınızı bekliyorum
*2 su bardağı pirinç
*150 gram küçük kuş bası et ve varsa
*4 parça kemik
*6 tane domates küçük küçük doğrayın
*2 tane yeşil biber küçük doğranmış
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım tatlı kaşığı karabiber
*7 tane rendelenmiş havuç
*Tuz
Türkmen Pilavı Tarifi Yapılışı Düdüklü tencereye öncelikle et ve kemik iyice pişene kadar haşlanır Ayrı pilav tenceresine küçük doğranmış domates biber zeytinyağı kısık ateşte 20 dk pişirilip tereyağı ve pirinç ilave edilir kavrulur Karabiber ,tuz ve rendelenmiş havuçlar ilave edilir 2 yada 3 su bardağı haşlanan et ve kemik suyu ilave edilir Kuş başı etler eklenip önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pilavımız suyunu çekene kadar pişirilir Pilava lezzet veren kemiklerdir Ama kemik yoksa sadece kuş başı etle de olabilir Deneyen arkadaşlara şimdiden afiyet olsun yorumlarınızı bekliyorum
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.