Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Türkmen Pilavı

Türkmen Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Türkmen Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı pirinç
*150 gram küçük kuş bası et ve varsa
*4 parça kemik
*6 tane domates küçük küçük doğrayın
*2 tane yeşil biber küçük doğranmış
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım tatlı kaşığı karabiber
*7 tane rendelenmiş havuç
*Tuz

Türkmen Pilavı Tarifi Yapılışı Düdüklü tencereye öncelikle et ve kemik iyice pişene kadar haşlanır Ayrı pilav tenceresine küçük doğranmış domates biber zeytinyağı kısık ateşte 20 dk pişirilip tereyağı ve pirinç ilave edilir kavrulur Karabiber ,tuz ve rendelenmiş havuçlar ilave edilir 2 yada 3 su bardağı haşlanan et ve kemik suyu ilave edilir Kuş başı etler eklenip önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pilavımız suyunu çekene kadar pişirilir Pilava lezzet veren kemiklerdir Ama kemik yoksa sadece kuş başı etle de olabilir Deneyen arkadaşlara şimdiden afiyet olsun yorumlarınızı bekliyorum
 
858,505Konular
982,773Mesajlar
33,068Kullanıcılar
deoxr64Son üye
Üst Alt