Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Türkiye'ye örnek bir modeli birlikte kurabiliriz

Türkiye'ye örnek bir modeli birlikte kurabiliriz
0
164

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
71

Başkan Soyer muhtar dernekleriyle bir ortaya geldi:

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer kentteki muhtar derneklerinin yöneticileriyle bir ortaya geldi. Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki toplantıda konuşan Lider Soyer, Türkiye’ye örnek bir modeli birlikte kurabileceklerini söyleyerek, “24 muhtar derneğini bir ortaya getirelim. Nizamlı olarak da bir ortaya gelelim. Bu halde talepleri daha süratli alabilir ve meseleleri tahlile kavuşturabiliriz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda İzmir’deki muhtar derneklerinin liderleri ve idare heyeti üyeleriyle bir ortaya geldi. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Işıklı, Muhtarlık İşleri Dairesi Lideri Ali Kılıç, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve muhtarlar katıldı. Toplantıda muhtarların özlük haklarının uygunlaştırılması, toplumsal demokrasi ve katılımcılık ögelerinin geliştirilmesi, merkezi-yerel yönetim ile vatandaş ortasındaki bağlantının güçlendirilmesi için muhtar derneklerinin bir federasyon çatısı altında birleşmesi konuşuldu.

“Her bir muhtarımız kıymetli"
Lider Tunç Soyer, “Her bir derneğimiz, her bir muhtarımız bizler için çok değerli. İzmir üzere geniş bir coğrafik alanda bir ortaya gelmek, bir mevzuyu konuşmak kolay olmuyor. Uzaklık ve vakit nedeniyle derneklerin her biri çok değerli bir vazife üstleniyor. Toplantı gayemiz dernek çatısı altında örgütlenmiş muhtarların yola çıkış emelini anlamak. Takviye ve katkılarımızı bu emel doğrultusunda ortaya koymak” dedi.

“Bir çatı yapıya gereksinim var”
Muhtarların demokrasideki yerine değinen Lider Soyer “Muhtarlar misyonunu yaparken siyasi görüşlerini bir tarafa bırakır. Türkiye bu kadar kutuplaşmış bir haldeyken bunu yapabilmek hakikaten büyük bir fazilet. Bu nedenle muhtar derneklerini işbirliği tabanına taşımak zorundayız. Ben İzmir Büyükşehir Belediye Lideri olarak 24 muhtar derneğini bir ortaya getirelim diyorum. Tertipli olarak da bir ortaya gelelim. Bu formda talepleri daha süratli alabilir ve meseleleri tahlile kavuşturabiliriz. Bir çatı yapıya ve çatı örgütünün temsilcisi bir arkadaşa muhtaçlığımız var. Tüm Türkiye’ye demek istiyorum ki, bin 293 muhtarı temsil eden biri var. Türkiye buradan ilham alacak” dedi.

“Umudum büyük”
Muhtarların kederinin kendi kaygısı olduğunu belirten Lider Soyer, “Biz İzmirli muhtarların özlük haklarıyla ilgili taleplerin takipçisi olmalıyız. Seçeceğimiz temsilci arkadaşımızla Türkiye’de çalmayacağımız kapı kalmayacak. Türkiye’nin görmediği bir modeli birlikte kurabiliriz. Türkiye’nin buna gereksinimi var. Demokrasi uygulamalarına gereksinimi var. Âlâ ki varsınız. Düzgün ki sizlerle çalışıyoruz. Amaçlarımıza birlikte ulaşacağız. Ben size çok inandım. Umudum çok büyük” tabirlerini kullandı.

“Değeri Tunç Lider periyodunda gördük"
Buca Muhtarlar Birliği Dernek Lideri ve Buca Atatürk Mahallesi Muhtarı Sedat Erşahin, “İki devirdir muhtarlık yapıyorum lakin biz pahası Tunç Lider devrinde gördük. Tunç Liderimizin her vakit yanındayız. Muhtar dernekleri bir çatı altında birleşirse Ege’ye ve İzmir’e yakışacak bir birliktelik ortaya çıkar. Sesimize ses olacak büyük bir çatı altında olursak daha düzgün bağlantı kurarız. Bu hedef doğrultusunda Tunç Lider bize yol gösterirse bu misyonun de altından kalkarız” biçiminde konuştu.

“Başarılamayanı bu devir başaracağız”
Konak Muhtarlar Derneği Lideri Zafer Çam da bir federasyon çatısı altında olmanın değerine değinerek “Yeni kurulan bir derneğiz. Şu an 49 üyemiz var. Formül sizde tahlil sizde. Başarılamayanı bu periyot başaracağız. Birlikte güçlü bir formda kente hizmet vereceğiz” diye konuştu.

“Büyüdükçe yaptırım gücümüz artar”
Ege Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Lideri ve Sümer Mahallesi Muhtarı Ayşe Taylan ise muhtarın toplumun olmazsa olmazı olduğunu belirterek “Amacımız muhtarları tek çatı altında toplamak. Gelin daima bir arada olalım. Başaralım. Büyüdükçe yaptırım gücümüz artar. Geleceğimiz için birlikte yol almamız gerek. Bu toplantıyı yaptığınız için çok teşekkür ediyorum” dedi.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı