Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Turkiyenin en büyük şelalesi nerede?

0
550

Adalı

(¯´•._.• Adminasitor•._.•´¯)
Modaratör
Etkileşim
19,952
F-D Coin
129

Image result

Erzurum'un Uzundere ilçesinde yer alan Tortum Şelalesi Türkiye'nin en büyük şelalesidir. 1700'lü yılların ortasında vadideki bir dağın heyelan sonucunda Tortum Çayı'nı kapatması sonucuyla oluşan Tortum Şelalesi, 48 metre yüksekliği ve 21 metre genişliğiyle görenleri kendine hayran bırakıyor. alıntı

Similar threads

Turkiyenin En Buyuk Şelalesi Kapuzbaşı Şelalesi irtifa akışı ve debisi itibariyle, dunyanın en buyuk şelaleleri arasında yer alıyor 76 metre yukseklikten akan ve bu rakamla Turkiye'nin en buyuk şelalesi konumunda bulunan Kapuzbaşı Şelalesi'ni Turkiye'de 50 metre yukseklikteki Erzurum'daki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
140
tortum şelalesi, tortum şelalesi nerede, tortum şelalesi nasıl gidilir tortum şelalesi resimleri, Tortum Şelalesi Türkiye'nin Asya ve Avrupa kıtalarının en yüksek şelalesidir Tortum Şelalesi oluşumu açsından dünyanın ikinci, yüksekliği bakımıdan ise dünyanın üçüncü şelalesidir Tortum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
Erzurum tortum şelalesi kaç km? Erzurum ’da yer alan tortum çayı üzerindeki şelale Tortum Gölü ’nün tev vadisi ile gölün kuzey ucu arasındaki heyelan kütlesini aşarak dökülmesiyle oluşmuştur Şelale 22 metre genişlikte ve 48 metre yüksekliktedir Tortum şelalesinin merenlerini şelale...
Cevaplar
0
Görüntüleme
207
Tortum Çağlayanı Erzurum Tortum Şelalesi hakkında bilgi Tortum Çağlayanı Erzuruma 120 km mesafede yer alıyor Tortum Gölünün son kısmında, Tortum Çayının 48 metre yükseklikten düşmesiyle oluşan çağlayan, dünyanın en büyük çağlayanlarından biri olarak kabul ediliyor Tortum çağlayanı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Asya ve Avrupa’nın bilinen en yüksek şelalesi olan ve UNESCO tarafından dünya miras listesine aday gösterilen Tortum Şelalesi'nde bir damla su kalmadı.  Uzundere'de bulunan dünyanın 3'üncü, Asya ve Avrupa'nın en yüksek şelalesi olan ve UNESCO tarafından dünya miras listesine aday...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
858,536Konular
981,823Mesajlar
32,332Kullanıcılar
keremeiSon üye
Üst Alt