Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Türkiyede yetiştirilen Baklagillerin yıllara göre üretim miktarları

Türkiyede yetiştirilen Baklagillerin yıllara göre üretim miktarları

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Türkiye de yetiştirilen baklagilin yıllara kadar imal miktarlarındaki değişmeler

BAKLAGİLLER:

Baklagiller (Nohut, Mercimek, Fasulye, Bakla, Bezelye), dengelenmiş ve sağlıklı beslenmek için insan sağlığına, ekildiği tarım topraklarına verdiği azot ile toprak verimliliğine katkısı olan, uzun yıllar saklama imkanı olan ürünlerdir

1950 lerden sonradan üretim miktarında katlamalı artışlar olmuştur Imal miktarları kararlı yok, üretimdeki dalgalanma kuru tarım yöntemleriyle üretim yapılması ve baklagillere ayrılan tarım alanları miktarının yıllara göre değişmesi esas etken olmuştur *

Similar threads

Türkiyede yetiştirilen Pamuk miktarının yıllara kadar imal miktarları Tekstil sanayinin esas hammadde kaynağıdır Üretim miktarı düzenli bir şekilde kesintisiz artmıştır Getirisinin pozitif olması sebebiyle ekim alanları sürekli artmıştır Modern tarım yöntemleri bilhassa sulu tarımla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Afyonun Tarım Faaliyetleri nelerdir Afyonun Tarım özellikleri Afyonun Tarımı Afyonun Tarım Faaliyetleri Afyon ’un gelir kaynağı tarım ve hayvancılıktır Ziraat itibariyle hububat ekimine dayanır Buğday, arpa ve gündöndü ilk önce gelir Endüstri bitkileri arasında ise haşhaş ile şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
doğu anadolu bölgesinin ürettikleri doğu anadolu bölgesinde yetişen ürünler doğu anadolu bölgesinin idareli faaliyetleri doğu anadolu bölgesinde üretilen ürünler doğu anadolu bölgesinde ürünler Sanayi kuruluşları eksik olan Doğu Anadolu Bölgesi halkı geçimini, ilk kez hayvancılık olmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Türkiyede Yetişen Tarım ÜrünleriÖzellikleriBölgelere Göre Dağılı Türkiyede Yetişen Tarım Ürünleri, Özellikleri, Bölgelere Göre Dağılı, Buğday Ilk yetişme döneminde (ilkbaharda) yağış ister Olgunlaşma ve hasat döneminde kuraklık gerekirBu özelliğinden nedeniyle Karadeniz kıyılarında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Türkiyedeki tarım ürünleri Türkiyede yetiştirilen tarım ürünleri ARPA: Soğuğa ve sıcağa dayanıklıdır Bundan dolayı buğdayın yetişebildiği yeniden yetişir Üretim en fazla İç Anadolu Bölgesinde gerçekleşir MISIR: Yetişme döneminde bol su ister Bundan dolayı yurdumuzda sulama imkanı olan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
858,536Konular
981,826Mesajlar
32,338Kullanıcılar
ahmet80Son üye
Üst Alt