Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Turkiyede İlk Tiyatro Calışmalarını Kimler Yapmıştır

Turkiyede İlk Tiyatro Calışmalarını Kimler Yapmıştır
0
118

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Yurdumuzdaki ilk tiyatro calışması
Ulkemizde İlk Tiyatro Calışmasını Kim Yaptı

Cağdaş Turk tiyatrosuna ilk oneli adım 1'ta yapılan Gedikpaşa Tiyatrosu'yla atılmıştır 1861'de bu tiyatroyu kiralayan Gullu Agop, 1868'de Osmanlı Tiyatrosu adlı bir topluluk kurarak Turk yazarlarına ve Turkce oyunlara yoneldi 1870'te Sadrazam Ali Paşa'nın İstanbul'un ceşitli bolgelerinde Turkce oyunlar sergileyen tiyatrolar kurması koşuluyla kendisine sağladığı destekle, Turkce oyunlar oynama imtiyazını 10 yıl elinde tutan Gullu Agop'un topluluğunda Ermeni oyuncular yanında Musluman Turk oyuncularda yetişti Bu oyuncular icinde en unlusu Ahmed Fehim'dir Osmanlı Tiyatrosu'nda Namık Kemal, Ahmed Mithat Efendi, Abdulhak Hamid, Recaizade Mahmut Ekrem gibi unlu şair ve yazarların yapıtları, Ahmed Vefik Paşa'nın usta işi Moliere uyarlamaları, ozellikle unlu Fransız melodram, gulduru ve vodvillerinin cevirileri, kantolar, muzikli oyunlar ve operetler sahnelendi

Similar threads

Turkiyede İlk Tiyatro Ulkemizde İlk Tiyatro Calışmasını Kim Yaptı Cağdaş Turk tiyatrosuna ilk oneli adım 1'ta yapılan Gedikpaşa Tiyatrosu'yla atılmıştır 1861'de bu tiyatroyu kiralayan Gullu Agop, 1868'de Osmanlı Tiyatrosu adlı bir topluluk kurarak Turk yazarlarına ve Turkce oyunlara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Turk tiyatrosu Anadolu uygarlığını oluşturan ceşitli toplumların, Anadolu'ya goc eden Turklerin atalarının ve İslam dunyasının kulturel birikimine dayanan, hem Doğu hem de Batı kaynaklı etkileri iceren bir seyirlik geleneği ustun de gelişmiştir BATILI ANLAMDA TURK TİYATROSU 1839 1923...
Cevaplar
0
Görüntüleme
142
Yurdumuzdaki birincil tiyatro çalışması Ülkemizde Birincil Tiyatro Çalışmasını Kim Yaptı Çağdaş Türk tiyatrosuna ilk öneli adım 1'ta yapılan Gedikpaşa Tiyatrosu'yla atılmıştır 1861'de bu tiyatroyu kiralayan Güllü Agop, 1868'de Osmanlı Tiyatrosu adlı bir kalabalık kurarak Türk yazarlarına ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Türkiyede Birincil Tiyatro Ülkemizde Birincil Tiyatro Çalışmasını Kim Yaptı Modern Türk tiyatrosuna ilk öneli adım 1'ta yapılan Gedikpaşa Tiyatrosu'yla atılmıştır 1861'de bu tiyatroyu kiralayan Güllü Agop, 1868'de Osmanlı Tiyatrosu adlı bir topluluk kurarak Türk yazarlarına ve Türkçe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
Türk tiyatrosu Anadolu uygarlığını oluşturan değişik toplumların, Anadolu'ya göç eden Türklerin atalarının ve İslâm dünyasının kültürel birikimine dayanan, hem Doğu keza de Batı kaynaklı etkileri taşıyan bir seyirlik geleneği üstün de gelişmiştir BATILI ANLAMDA TÜRK TİYATROSU 1839 1923...
Cevaplar
0
Görüntüleme
143
858,505Konular
982,653Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt