Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Türkistan Pilavı Tarifi Resimli

Türkistan Pilavı Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Türkistan Pilavı nasıl yapılır
Türkistan Pilavı hazırlanışı



Türkistan Pilavı malzemeleri:

3 kadeh pirinç
1 kg ayrıntılarıyla yağı temizlenmiş kuzu kuşbaşı
2 adet havuç
1 büyük soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tuz

Türkistan Pilavı yapımı:

Pirinç ılık ve tuzlu su ile ıslatılır Etler 2 çorba kaşığı yağ ve 1 bardak su ile orta dereceli ateşte ağzı kapalı olarak pişirilir Suyu çekince etler 78 dakika hafif kavrulur, soğanlar piyaz (ay ay) doğranır
Havuçlar kibrit çöpü biçiminde doğranıp soğanlarla birlikte akıcı yağda kavrulur Pirincin suyu süzülür, soğan ve havuçlarla 10 dakika kavrulur En son kavrulmuş etler karabiber ve tuzlu eklenir Pilavın suyu koyularak 15 dakika kısık ateşte hiç karıştırılmadan pişirilir 15 dakika demlenmeye bırakılır ve sıcak servis yapılır

Sağlık olsun


*
 
858,505Konular
982,777Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt