iltasyazilim
FD Üye
Türkistan Pilavı nasıl yapılır
Türkistan Pilavı hazırlanışı
Türkistan Pilavı malzemeleri:
3 kadeh pirinç
1 kg ayrıntılarıyla yağı temizlenmiş kuzu kuşbaşı
2 adet havuç
1 büyük soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tuz
Türkistan Pilavı yapımı:
Pirinç ılık ve tuzlu su ile ıslatılır Etler 2 çorba kaşığı yağ ve 1 bardak su ile orta dereceli ateşte ağzı kapalı olarak pişirilir Suyu çekince etler 78 dakika hafif kavrulur, soğanlar piyaz (ay ay) doğranır
Havuçlar kibrit çöpü biçiminde doğranıp soğanlarla birlikte akıcı yağda kavrulur Pirincin suyu süzülür, soğan ve havuçlarla 10 dakika kavrulur En son kavrulmuş etler karabiber ve tuzlu eklenir Pilavın suyu koyularak 15 dakika kısık ateşte hiç karıştırılmadan pişirilir 15 dakika demlenmeye bırakılır ve sıcak servis yapılır
Sağlık olsun
*
Türkistan Pilavı hazırlanışı
Türkistan Pilavı malzemeleri:
3 kadeh pirinç
1 kg ayrıntılarıyla yağı temizlenmiş kuzu kuşbaşı
2 adet havuç
1 büyük soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tuz
Türkistan Pilavı yapımı:
Pirinç ılık ve tuzlu su ile ıslatılır Etler 2 çorba kaşığı yağ ve 1 bardak su ile orta dereceli ateşte ağzı kapalı olarak pişirilir Suyu çekince etler 78 dakika hafif kavrulur, soğanlar piyaz (ay ay) doğranır
Havuçlar kibrit çöpü biçiminde doğranıp soğanlarla birlikte akıcı yağda kavrulur Pirincin suyu süzülür, soğan ve havuçlarla 10 dakika kavrulur En son kavrulmuş etler karabiber ve tuzlu eklenir Pilavın suyu koyularak 15 dakika kısık ateşte hiç karıştırılmadan pişirilir 15 dakika demlenmeye bırakılır ve sıcak servis yapılır
Sağlık olsun
*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.