Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Turkistan Pilavı Tarifi Resimli

Turkistan Pilavı Tarifi Resimli
0
56

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Turkistan Pilavı nasıl yapılır
Turkistan Pilavı hazırlanışı



Turkistan Pilavı malzemeleri:

3 bardak pirinc
1 kg tamamen yağı temizlenmiş kuzu kuşbaşı
2 adet havuc
1 buyuk soğan
1 cay bardağı sıvı yağ
1 corba kaşığı karabiber
1 corba kaşığı tuz

Turkistan Pilavı yapımı:

Pirinc ılık ve tuzlu su ile ıslatılır Etler 2 corba kaşığı yağ ve 1 bardak su ile orta dereceli ateşte ağzı kapalı olarak pişirilir Suyu cekince etler 78 dakika hafif kavrulur, soğanlar piyaz (ay ay) doğranır
Havuclar kibrit copu şeklinde doğranıp soğanlarla birlikte sıvı yağda kavrulur Pirincin suyu suzulur, soğan ve havuclarla 10 dakika kavrulur En son kavrulmuş etler karabiber ve tuz eklenir Pilavın suyu koyularak 15 dakika kısık ateşte hic karıştırılmadan pişirilir 15 dakika demlenmeye bırakılır ve sıcak servis yapılır

Afiyet olsun


imagesturkistanpilavitarifiresimli5ad409b563616
 
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt