tUrk öLçü biRiMLERi 1abi gecen bi balik yakaladik nah kolum gibi' 2 'muhsin abi geicen bi woofer almisim okuz gibi ses cikariyo Mukemmel abi' 3 'kac karis?' 4 yol tarifinde bir olcu birimi olarak yuz metre 1 yuz metre 300 metre 5 kedi değin fare 6 basarili bir Turk asci, Fransa'da bir luks otele aktarma edilir diger ascilara bazi tarifler ogretmesi gerekmektedir gecerler ocagin basina, bizimki baslar: bir tutam maydonoz, bir parça karabiber,yetecek kadar su fransiz dayanamaz sorar: bunlarin bir olcusu değil mu? bizimki terslenir: ben ne diyorum? bir parça olacak demedim mi? 7 'got kadar' gibi soylendiginde yalnızca Turkler'in anlamasi olası, hatta ara sıra Turk olanlarin dahi anlamakta güçlük cektigi ve sizin karsinizdaki kisinin nasil bir ortamda yetistigi, sosyo kulturel yasantisi gibi konularda derin tespitler yapmaniza sebebiyet veren olcu birimleridir kac metrekare lan senin konut? got kadar ya 8 ayrica yon tariflerinde de cigir acmis olmalari kacinilmazdir ne tarafta abi bu dukkanseyimin istikametinde, gibi 9 bir demet maydanoz 10 iki tutam karabiber 11 bir dis sarimsak 12 bir avuc findik 13 bir tepeleme cay kasigi tuzlu 14 bir silme cay kasigi tuzlu 15 iki rekat namaz 16 bir adim yol 17 bir dunya is 18 bir otomobil söz vs 19 asure kazani 20 kafam değin 21 burdan sana dek, bilemedin kapiya dek 22 bir de bunlarin trakya insanina ozgu olanlari vardir ancak, genelde revacta olmama nedenleri nezaketsizliktir: iki guzel ornegi: kucuk ev bulbull buzugu değin yenilen az yemek kedi cuku kadar bisey yedim 23 uc kalem mal 24 iki satir yazi 25 bir tek raki 26 iki duble raki 27 bes posta vs 28 alabildigince un 29 kasiktan dize dek 30 Turk'un kendisi olcu birimidir: Turk dek kaslı, bir Turk dunyaya değerinde 31 kavgaya bu vesileyle 'bir kamyon adam' toplanir, sayi açıkça belirtmek icin uygun bir sifattir 32 cok uzakta: taa anasinin minda 33 cok uzak: Allah'in unuttugu yerde 34 cok uzakta: Allahin stir ettigi yerde 35 iki biyik bukumu saga 36 uc evlek ileri 37 bir süre olcusu olarak sigara: hadi ne vakit gidiyoruz? sigaram bitince gideriz 38 bir cimcik un, 39 bir fiske tuz, 40 goz alabildigine genis