Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Türk Ölçü Birimleri

Türk Ölçü Birimleri
0
71

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Türk Ölçü Birimleri karış ölçüsü karış ölçü birimi Türk Ölçü Birimleriturkolcubirimleri5c5620cdcb1d8alt :p Stick Out Tongue :piha: Türkler her zaman Türklüklerini belirli ederler İşte bizim Türklerin ölçü birimleri Sizede uyanı var mı acaba ???turkolcubirimleri5c5620cdcb1d8alt :p Stick Out Tongue :piha: 1 'Abi geçen bi balık yakaladık nah kolum gibi' 2 'Muhsin abi geıçen bi woofer almışım öküz gibi ses çıkarıyo Mukemmel abi' 3 'Kaç karış?' 4 Yol tarifinde bir ölçü birimi olarak yüz metre 1 yuz metre 300 metre 5 Kedi kadar fare 6 Başarılı bir Türk aşçı, Fransa'da bir luks otele transfer edilir Diger aşçılara bazı tarifler öğretmesi gerekmektedir Geçerler ocağın başına, bizimki başlar: bir tutam maydonoz, bir parça karabiber,yetecek dek su Fransiz dayanamaz sorar: bunlarin bir ölçüsü değil mu? bizimki terslenir: ben ne diyorum? bir tutam olacak demedim mi? 7 'Göt değin' gibi söylendiğinde yalnızca Türkler'in anlaması olası, hatta ara sıra Türk olanların deha anlamakta zorluk çektiği ve sizin karşınızdaki kişinin nasıl bir ortamda yetiştiği, sosyo kültürel yaşantısı gibi konularda derin tespitler yapmanıza sebebiyet veren ölçü birimleridir kac metrekare lan senin ev? göt değin ya 8 Ayrıca istikamet tariflerinde de çığır açmış olmaları kaçınılmazdır ne tarafta abi bu işyerişeyimin istikametinde, gibi 9 Bir demet maydanoz 10 İki tutam karabiber 11 Bir diş sarımsak 12 Bir avuç fındık 13 Bir tepeleme akarsu kaşığı tuzlu 14 Bir silme akarsu kaşığı tuz 15 İki rekât namaz 16 Bir adım yol 17 Bir dünya iş 18 Bir araba söz Vs 19 Aşure kazanı 20 Kafam kadar 21 Burdan sana kadar, bilemedin kapıya değin 22 BIR DE bunların trakya insanına özgü olanları vardır ama, genelde revaçta olmama nedenleri nezaketsizliktir: iki güzel örneği: ufak konut bülbüll büzüğü dek yenilen az yemek kedi çükü değin bişey yedim 23 Üç kalem mülk 24 İki satır yazı 25 Bir tek rakı 26 İki duble rakı 27 Beş posta Vs 28 Alabildiğince un 29 Kasıktan dize dek 30 Türk'ün kendisi ölçü birimidir: Türk kadar adaleli, bir Türk dünyaya değer 31 Kavgaya bu vesileyle 'bir kamyon adam' toplanır, rakam belirlemek icin uygun bir sıfattır 32 Çok uzakta: taa anasının minda 33 Fazla uzakta: Allah'ın unuttugu yerde 34 Fazla uzak: Allahin stir ettiği yerde 35 İki bıyık bükümü sağa 36 Üç evlek ileri 37 Bir süre ölçüsü olarak sigara: hadi ne vakit gidiyoruz? sigaram bitince gideriz 38 Bir cimcik un, 39 Bir fiske tuz, 40 Göz alabildiğine geniş  

858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt