Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Türk Mutfağından Patates Pilaki

Türk Mutfağından Patates Pilaki
0
47

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
turk-mutfagindan-patates-pilaki-2.jpg

Türk Mutfağından Patates Pilaki Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet soğan
  • 3 adet havuç
  • 1 adet iri domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım demet maydanoz
  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Türk Mutfağından Patates Pilaki Tanımı Yapılışı

  1. Soğanı yemeklik doğrayın, havuçları da küçük küçük doğrayın.
  2. Tavaya zeytinyağını alın, kızınca soğanı ekleyip kavurun.
  3. Soğanların rengi dönünce havuçları da ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  4. Üzerine rendelenmiş domates ve sarımsakları ek edip karıştırın.
  5. Şeker ve tuzu da atın, suyu da ekleyerek kapağını kapatın.
  6. Bir taşım kaynadıktan sonra ince ve yuvarlak formunda doğradığınız patatesleri ek edin ve kaynamaya bırakın.
  7. Patateslerde yumuşayınca altını kapatın.
  8. Servis tabağına alın üzerine kıyılmış maydanozu da ekleyerek servis edin.
Afiyet olsun ????.
 

Similar threads

Barbunya Pilaki Tanımı İçin Malzemeler 500 gram ayıklanmış barbunya1 çay bardağı zeytinyağı2 su bardağı sıcak su1 adet havuç1 adet patates1 adet soğan1 tatlı kaşığı salça1 diş sarımsakYarım limonun suyu1 çay kaşığı tozşeker yahut 2 küp şekerTuz Üzeri için : 4 kısım maydanoz Barbunya Pilaki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
Barbunya Pilaki Tanımı İçin Materyaller Yarım kilo barbunya1 adet soğan3 diş sarımsak1 adet havuç2 yemek kaşığı salçaYarım su bardağı zeytinyağı1 limon suyu2 kesme şekerKuru nane Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Zeytinyağı tencereye alın, hafif kızınca soğanları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Barbunya Pilaki Tanımı İçin Gereçler 250 gram barbunyaZeytin yağı1 adet patates1 adet havuç1 adet domates1 adet küçük kapya biber1 adet soğan2 diş rendelenmiş sarımsak1 tatlı kaşığı domates salçası1/2 (yarım) tatlı kaşığı biber salçası2 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuz1 adet küp şeker Üzerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı İçin Gereçler 2 çorba kasesi taze barbunya1 adet havuç1 adet patates1 adet kuru soğan2 diş sarımsak1 yemek kaşığı domates salçası2 yemek kaşığı domates sosYarım çay bardağı zeytinyağ1 küp şekerTuz Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı İçin Malzemeler 2.5 su bardağı barbunya (Akşamdan ıslatma)1 adet soğan3 dış sarımsak1 adet domates1 tatlı kaşığı salça2 adet havuç1 adet patatesTuz Süs için; Maydanoz Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Akşamdan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt