Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Türk Bayrağı Guinness Rekorlar Kitabı’nda

Türk Bayrağı Guinness Rekorlar Kitabı’nda
0
70

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Türk Bayrağı Guinness Rekorlar Kitabı’nda gines rekorlar kitabı rekorlar kitabı resimli ​THK Bilişim ve Tanıtım Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, THK’nın İnönü Eğitim Merkezi’nde 1927 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen “3 Türkiye Hava Oyunları etkinliği kapsamında paraşütçü Hakan Zengin (34) Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için gökyüzünden bu güne dek açılan en büyük bayrakla atlayış yapmak nedeniyle LAHZA2 Antonov tipi uçağa binmişti Hakan Varlıklı’in rekor atlayışı, Guinness Türkiye Fahri Temsilcisi İTÜ Öğretim Üyesi Prof Dr Orhan Kural ve Bilecik’in Bozüyük İlçe Noteri Başkatibi Meral Çakır kadar da izlenmişti İki gözetmen eşliğinde 2 bin metreden tandem paraşütüyle atlayan Varlıklı, Kayseri 2 Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı’nda dikilen, 17 x 255 metre boyutunda, 293 kilogram ağırlığındaki 4335 metrekarelik Türk Bayrağı’nı gökyüzünde dalgalandırdı bir defa, 2003 Haziran’da İnönü’de, iki defa 2729 Ekim 2003 tarihlerinde Ankara’da edinmek üzere toplam üç deneme atlayışı yapıp bayrağı başarıyla yere indiren Zengin, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için bugüne dek gökyüzünde açılan en büyük bayrakla atlayış yapmış oldu ​ 1549335495 1549335495 turkbayragiguinnessrekorlarkitabinda5c58fbcc1770eturkbayragiguinnessrekorlarkitabinda5c58fbcc1770e http:wwwntvmsnbccomnews169168​ Takriben 6 dakikada yere inmeyi başaran Zengin’in atlayışı bir paraşütçü tarafından da kameraya alınmıştı Toplam 18 yılda 3 bin 900 atlayış yapan Zengin, yere indikten sonradan Türk Bayrağı’nı gökyüzünde başarıyla dalgalandırmaktan gurur duyduğunu açıklama etmişti​ “TÖREN DÜZENLENECEK THK Bilişim ve Tanıtım Müdürlüğü yetkilileri, Hakan Zengin’in rekor atlayışının Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye adalet kazandığını belgeleyen sertifkanın kuruma ulaştığını belirterek, söz konusu sertifikayı düzenleyecekleri törende Hakan varlıklı’e vereceklerini söylediler Guinness Türkiye Fahri Temsilcisi İTÜ Öğretim Üyesi Prof Dr Orhan Kural da, Hakan Varlıklı’in rekor atlayışının Türkiye’den 14 olay olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye adalet kazandığını belirtti Toplam 100 milyonla 1955’deri bu yana dünyada en fazla satılan kitabın Guinness Rekorlar Kitabı olduğunu anımsatan Prof Dr Kural, Türk Bayrağı’nın bu kitapta yer almasının ülkenin tanıtımı konusunda manâlı rol oynayacağını açıklama etti Prof Dr Kural, bu rekor atlayış için Ağustos ayında İngiltere’nin başkenti Londra’da Guinness Rekorlar Kitabı yetkilileriyle buluşma yaptıklarını anımsatarak, “Bu Türkiye için gurur verici bir durum Bu rekor Türkiye’den kitaba giren 14 durum oldu dedi​  

858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt