Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Türk Baklavası Cevizli (Azeri)

Türk Baklavası Cevizli (Azeri)
0
84

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Türk Baklavası Cevizli (Azeri) Tanımı İçin Malzemeler


Hamur için
  • 800 gr un
  • 1.5 su bardağı su
  • 3 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Şerbeti
  • 1 kg şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon
  • Sonda 400 gr tereyağı
İçi için
  • 300 gr ceviz

Türk Baklavası Cevizli (Azeri) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. Bir kaba 3 yumurtayı kırıp 1 tatlı kaşığı tuz ek edip karıştırıyoruz.
  2. Sonra 1. 5 bardak suyu ek edelim.
  3. Sonra öncelikke unun yarısını karışdırdıkdan sonra öbür yarısını ek ediyoruz.
  4. Hamuru 15 dakika yogurdukdan sonra üzerine mutfak havlusu örtüyoruz.
  5. Yarım saat 1 saat dinlenmeye. Bu sırada bizde şerbetimizi hazırlayalım.
  6. Önce şekerimizi sonra 4 bardak suyumuzu ek edelim.
  7. Biraz karışdırdıkdan sonra kaynayinca yarım limonun suyunu ek edelim.
  8. Karıştırıb ocakdan kaldıralım.
  9. Hamur oldukdan sonra hamuru evvel 2 yere sonra onlarıda 20 yere bölelim.
  10. Ceviz büyüklüyünde olucaklar. Toplamda 40 tane.
  11. Sonra öncelikle unla biraz açdikdan sonra nişastayla açalım. (yufka açmayı en âlâ türkler bilir baklava yufkası ben kendimce bu türlü yapıyorum)☺️
  12. Tepsiyi yağlayalım sonra 20 yufkayı yağlamadan tepsiye dizelim, üzerine cevizlerimizi koydukdan sonra ek edeceyimizi 20 yufkayı her seferinde eritdiyimiz tereyağını ek ederek koyuyoruz.
  13. Sonda baklava formunda kesip üzerine eritfiyimiz 400 qr tereyağının hepsini ek ediyoruz.
  14. Önceden ısıtdığımız 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim sonra çıkarandan 2-3 dq sonra üzerine şerbet ek edelim.
  15. Üzerine isteye nazaran fıstık ve ya ben yapdiğım üzere rendelenmiş hindustan cevizini döke biliriz. Afiyyet olsun.
Türk Baklavası Cevizli (Azeri) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Cevizli Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler 250 gram margarin (Eritilecek) yada tereyağı1 tane yumurta1 su bardağı sütYarım su bardağı yoğurt1 yemek kaşığı limon suyu1 yemek kaşığı sirke1 paket kabartma tozuAldığı kadar un (Yumuşak bir kıvam olacak)Tuz Arasına koymak için; Ceviz Üzerine dökmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Cevizli Mesken Baklavası Tanımı İçin Materyaller 1 yumurta1 çay bardağı sıvı yağ  Kullandığım bardak ölçüsü 125 ml1 çay bardağı ılık su1 çay bardağı yoğurt1 yemek kaşığı sirke1 çay kaşığı kabartma tozu1 tutam tuz7.5 çay bardağı un ( dikkatli ekleyin )Hamuru açmak için buğday nişastası İçi için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Azeri Baklavası Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 150 gram tereyağı2 adet yumurta (1tanesinin sarısı üstüne sürülecek)1 su bardağı süt5 su bardağı un2 yemek kaşığı krema1 çay kaşığın ucunda şekerKuru maya1 çimdik tuz Ortası için; 250 gram tereyağıCevizŞeker Şerbeti için; 2 buçuk su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Bayram baklavası tarifi Bayram Baklavası Malzemeleri: Hamuru icin: 3 yumurta 1 cay bardağı zeytinyağı 1 cay bardağı sut 1 cay bardağı su 1 cay bardağı yoğurt ½ limonun suyu 1 fiske uzum sirkesi 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un Nişasta Şerbeti İcin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Ev Baklavası Tanımı İçin Malzemeler Tarif orta uzunluk tepsiler için; 2 adet yumurta1 paket kabartma tozu2 yemek kaşığı sirkeBir fiske tuzYarım su bardağı sütYarım su bardağı yoğurt250 gr tereyağı yahut margarin (ben @orkideyaglari bitkisel kullandım)Aldığı kadar un (Kulak göğsü kıvamında bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt