Haber: Olduğunuz ameliyat zayıflamanıza yardım eder. Tek başına sizi zayıflatmaz. Beslenmenize tekrar dikkat etmek zorundasınız. Mümkünse her gün sistemli olarak en az yarım saat yürüyüş yapın.
Ameliyat sonrası 3-15. gün: Tanesiz, ağır olmayan çorbalara başlanır. Günde dört öğün dört saat aralarla yapılır. Bir öğünde maksimum 8 kaşık yenir, her kaşık arasında makul bir müddet beklenir. Sekiz kaşık olmadan doyulursa yahut şişkinlik, ağrı olursa öğün sonlandırılır. Öğünün başlamasına yaklaşık 30 dakika kala ile öğün bitimi 30 dakika sonrasına kadar asla sulu azıklar (su, meyve suyu, ayran, çay, vs.) tüketilmez. Öbür aralarda 1-1,5 lt su, meskende sıkılmış şeker eksiz meyve suları (portakal ve greyfurt üzere asitli içecekler birinci bir ay tüketilmez), yağsız ayran ve şeker eksiz açık ılık çay yudum yudum içilir.
Ameliyat sonrası 16-30. gün: Püreli besinlere geçilir. Günde dört öğün dört saat aralarla yapılır. Kahvaltıda peynir, zeytin, yumurta üzere yiyecekler düzgünce püre haline getirilir, ağır kıvamlı olursa yağsız süt, meyve suyu üzere sıvılarla sulandırarak maksimum 8 kaşık olacak biçimde tüketilir. Sekiz kaşık olmadan doyulursa yahut şişkinlik, ağrı olursa öğün sonlandırılır. Öteki öğünlerde konutta pişen az yağlı ve az tuzlu besinler (pirinç, makarna, kızartma vb. hariç) blender ile püre haline getirilir. Ağır kıvamlı olursa kaynamış su ile yoğunluğu azaltılıp dört saat aralıklarla tekrar her kaşık arasında bekleyip maksimum 8 kaşık tüketilir. Öbür aralarda yağsız ayran, şeker eksiz ya da diyet meyve suyu, açık şekersiz çay içilir. Günde en az 2,5-3 litre likit alınmalıdır.
Ameliyat sonrası 1. ay sonrası: Sıradan azıklara geçilir. Her öğünde ince yarım dilim tam buğday ekmek ile birlikte az yağlı, az tuzlu karbonhidrattan yoksul besinler tüketilir. Bir öğünde yarım/1 kase yemek yenir. Her lokma ağızda güzelce çiğnenerek yutulur ve lokmalar arasında üç dakika beklenir. Verilen ölçü olmadan doyulursa yahut şişkinlik, ağrı olursa öğün sonlandırılır. Gayrı aralarda yağsız ayran, şeker eksiz ya da diyet meyve suyu, açık şekersiz çay içilir. Günde en az 2,5-3 litre likit alınmalıdır. Tekrar aralarda yarım porsiyon meyve, yağsız yoğurt, kefir vs. ara öğün yapılabilir. Münhasıran sıcak havalarda yağsız ayran ve gazsız maden suyu (yada olağan maden suyunun açılıp bekletilmesi ve gazının çıkması sağlanarak) tüketilmeye çalışılır.
Not: Şerbetli tatlılar, unlu mamüller, kızartmalar mümkünse hiç yenmeyecek. Başka yüksek kalorili yiyecekler de (alkol, sütlü tatlı gibi) ayda bir iki kereden daha ziyade alınmayacak.
Ameliyat sonrası 3-15. gün: Tanesiz, ağır olmayan çorbalara başlanır. Günde dört öğün dört saat aralarla yapılır. Bir öğünde maksimum 8 kaşık yenir, her kaşık arasında makul bir müddet beklenir. Sekiz kaşık olmadan doyulursa yahut şişkinlik, ağrı olursa öğün sonlandırılır. Öğünün başlamasına yaklaşık 30 dakika kala ile öğün bitimi 30 dakika sonrasına kadar asla sulu azıklar (su, meyve suyu, ayran, çay, vs.) tüketilmez. Öbür aralarda 1-1,5 lt su, meskende sıkılmış şeker eksiz meyve suları (portakal ve greyfurt üzere asitli içecekler birinci bir ay tüketilmez), yağsız ayran ve şeker eksiz açık ılık çay yudum yudum içilir.
Ameliyat sonrası 16-30. gün: Püreli besinlere geçilir. Günde dört öğün dört saat aralarla yapılır. Kahvaltıda peynir, zeytin, yumurta üzere yiyecekler düzgünce püre haline getirilir, ağır kıvamlı olursa yağsız süt, meyve suyu üzere sıvılarla sulandırarak maksimum 8 kaşık olacak biçimde tüketilir. Sekiz kaşık olmadan doyulursa yahut şişkinlik, ağrı olursa öğün sonlandırılır. Öteki öğünlerde konutta pişen az yağlı ve az tuzlu besinler (pirinç, makarna, kızartma vb. hariç) blender ile püre haline getirilir. Ağır kıvamlı olursa kaynamış su ile yoğunluğu azaltılıp dört saat aralıklarla tekrar her kaşık arasında bekleyip maksimum 8 kaşık tüketilir. Öbür aralarda yağsız ayran, şeker eksiz ya da diyet meyve suyu, açık şekersiz çay içilir. Günde en az 2,5-3 litre likit alınmalıdır.
Ameliyat sonrası 1. ay sonrası: Sıradan azıklara geçilir. Her öğünde ince yarım dilim tam buğday ekmek ile birlikte az yağlı, az tuzlu karbonhidrattan yoksul besinler tüketilir. Bir öğünde yarım/1 kase yemek yenir. Her lokma ağızda güzelce çiğnenerek yutulur ve lokmalar arasında üç dakika beklenir. Verilen ölçü olmadan doyulursa yahut şişkinlik, ağrı olursa öğün sonlandırılır. Gayrı aralarda yağsız ayran, şeker eksiz ya da diyet meyve suyu, açık şekersiz çay içilir. Günde en az 2,5-3 litre likit alınmalıdır. Tekrar aralarda yarım porsiyon meyve, yağsız yoğurt, kefir vs. ara öğün yapılabilir. Münhasıran sıcak havalarda yağsız ayran ve gazsız maden suyu (yada olağan maden suyunun açılıp bekletilmesi ve gazının çıkması sağlanarak) tüketilmeye çalışılır.
Not: Şerbetli tatlılar, unlu mamüller, kızartmalar mümkünse hiç yenmeyecek. Başka yüksek kalorili yiyecekler de (alkol, sütlü tatlı gibi) ayda bir iki kereden daha ziyade alınmayacak.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.