Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tüm Püf Noktalarıyla Nefis Krep

Tüm Püf Noktalarıyla Nefis Krep

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Tüm Püf Noktalarıyla Nefis Krep Tarifi İçin Malzemeler

*2 yumurta
*2 tepeleme yemek kaşığı un
*Kıvamı gelene kadar süt ( yaklaşık 1 su bardağı)
*Tuz
*Zeytinyağı ve ayçiçek yağı

Tüm Püf Noktalarıyla Nefis Krep Tarifi Yapılışı Kişi başı 1 yumurta orantısında malzeme listesini ayarlayabilirsiniz
Kardeşlerimin ÖSSleri döneminde deneme sınavları süresince tok kalmaları için her sınav sabahı yaptığım için krep konusunda ustalaştım
Yumurta köpürtülmeden karıştırılıp, un eklenir, topaklanması düzenlene kadar çırpılır, hamur gibi katı bir karışım elde edilir Sonra süt yavaşça eklenerek karışım inceltilir Tuz eklenir
Kıvamı çorba gibi olmalı
Ne kadar katı olursa o kadar ekmek gibi ve lezzetsiz olur, çok ince olursa da tavada çevrilmez dağılır, yapışır
Bir kaseye zeytinyağı ve ayçiçek yağı karıştırılır
Sadece ayçiçek yağı ile kızartırsanız lezzetsiz olur, sadece zeytinyağı da ağır olacaktır
İlk tavaya 2 yemek kaşığı yağ karışımı konarak tava yağlanır, sonra her krep öncesi 1 yemek kaşığı yağ konur tavaya
Yağ kızdırılıp krep harcı dökülür, 1 kepçe kadar, olabildiğince ince olmalı lezzet için Krep döküldükten hemen sonra tava yamultularak tava yüzeyine yayılır
Kızarınca ters yüz edilir
Krep aralarında tavayı ocaktan alıp yağlarsanız ve harcı tava elinizdeyken eklerseniz malzemeyi kolayca yayabilirsiniz Ayrıca tava biraz soğuyacağı için yağ yanmaz ve lezzet kaybı yaşamazsınız
Bu şekilde tüm harç kızartılır Tatlı yada tuzlu çeşitli şekillerde afiyetle yenir
Şimdiden kolay gelsin
 
858,505Konular
982,780Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt