iltasyazilim
FD Üye
Tüm Püf Noktalarıyla Nefis Krep Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*2 tepeleme yemek kaşığı un
*Kıvamı gelene kadar süt ( yaklaşık 1 su bardağı)
*Tuz
*Zeytinyağı ve ayçiçek yağı
Tüm Püf Noktalarıyla Nefis Krep Tarifi Yapılışı Kişi başı 1 yumurta orantısında malzeme listesini ayarlayabilirsiniz
Kardeşlerimin ÖSSleri döneminde deneme sınavları süresince tok kalmaları için her sınav sabahı yaptığım için krep konusunda ustalaştım
Yumurta köpürtülmeden karıştırılıp, un eklenir, topaklanması düzenlene kadar çırpılır, hamur gibi katı bir karışım elde edilir Sonra süt yavaşça eklenerek karışım inceltilir Tuz eklenir
Kıvamı çorba gibi olmalı
Ne kadar katı olursa o kadar ekmek gibi ve lezzetsiz olur, çok ince olursa da tavada çevrilmez dağılır, yapışır
Bir kaseye zeytinyağı ve ayçiçek yağı karıştırılır
Sadece ayçiçek yağı ile kızartırsanız lezzetsiz olur, sadece zeytinyağı da ağır olacaktır
İlk tavaya 2 yemek kaşığı yağ karışımı konarak tava yağlanır, sonra her krep öncesi 1 yemek kaşığı yağ konur tavaya
Yağ kızdırılıp krep harcı dökülür, 1 kepçe kadar, olabildiğince ince olmalı lezzet için Krep döküldükten hemen sonra tava yamultularak tava yüzeyine yayılır
Kızarınca ters yüz edilir
Krep aralarında tavayı ocaktan alıp yağlarsanız ve harcı tava elinizdeyken eklerseniz malzemeyi kolayca yayabilirsiniz Ayrıca tava biraz soğuyacağı için yağ yanmaz ve lezzet kaybı yaşamazsınız
Bu şekilde tüm harç kızartılır Tatlı yada tuzlu çeşitli şekillerde afiyetle yenir
Şimdiden kolay gelsin
*2 yumurta
*2 tepeleme yemek kaşığı un
*Kıvamı gelene kadar süt ( yaklaşık 1 su bardağı)
*Tuz
*Zeytinyağı ve ayçiçek yağı
Tüm Püf Noktalarıyla Nefis Krep Tarifi Yapılışı Kişi başı 1 yumurta orantısında malzeme listesini ayarlayabilirsiniz
Kardeşlerimin ÖSSleri döneminde deneme sınavları süresince tok kalmaları için her sınav sabahı yaptığım için krep konusunda ustalaştım
Yumurta köpürtülmeden karıştırılıp, un eklenir, topaklanması düzenlene kadar çırpılır, hamur gibi katı bir karışım elde edilir Sonra süt yavaşça eklenerek karışım inceltilir Tuz eklenir
Kıvamı çorba gibi olmalı
Ne kadar katı olursa o kadar ekmek gibi ve lezzetsiz olur, çok ince olursa da tavada çevrilmez dağılır, yapışır
Bir kaseye zeytinyağı ve ayçiçek yağı karıştırılır
Sadece ayçiçek yağı ile kızartırsanız lezzetsiz olur, sadece zeytinyağı da ağır olacaktır
İlk tavaya 2 yemek kaşığı yağ karışımı konarak tava yağlanır, sonra her krep öncesi 1 yemek kaşığı yağ konur tavaya
Yağ kızdırılıp krep harcı dökülür, 1 kepçe kadar, olabildiğince ince olmalı lezzet için Krep döküldükten hemen sonra tava yamultularak tava yüzeyine yayılır
Kızarınca ters yüz edilir
Krep aralarında tavayı ocaktan alıp yağlarsanız ve harcı tava elinizdeyken eklerseniz malzemeyi kolayca yayabilirsiniz Ayrıca tava biraz soğuyacağı için yağ yanmaz ve lezzet kaybı yaşamazsınız
Bu şekilde tüm harç kızartılır Tatlı yada tuzlu çeşitli şekillerde afiyetle yenir
Şimdiden kolay gelsin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.