
Tüm Evi Portakal Kokusuyla Dolduran Mükemmel Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1 tane portakal kabuğu rendesi
- 1 kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 2 ,5 su bardağı un
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 portakalın suyu
- 4 yemek kaşığı şeker
Tüm Evi Portakal Kokusuyla Dolduran Mükemmel Portakallı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur kabına yumurtaları ve portakal kabuğu rendesini alın ve mikserle bir kaç dakika çırpın.
- Sonra şekeri ilave edip bu karışım beyazlayıp köpürene kadar çırpıyoruz.
- Süt yağ bir portakal suyunu ekleyin ve mikserle bir iki kez daha karıştırın.
- Elenmiş un kabartma tozu ve karbonatı da ilave edip karıştırın margarin ile her tarafı yağlanmış kek kalıbına bu kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
- Kürdan kontrolünden sonra pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Diğer taraftan 1 portakal kabuğu rendesi ve suyunu şeker ile ateşte eritin ama kaynatmayın erimesi yeterli.
- Daha sonra hazırladığınız bu portakal sosu ile soğumuş kekin üzerini ıslatıp bitiriyoruz.
- Ben 1 portakal kabuğu ve suyundan sos yaptım siz daha soslu olsun isterseniz 2 portakal ile hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun ????.